Lietuvos bokso rinktinė stoja į kovą dėl olimpinių kelialapių | kl.lt

LIETUVOS BOKSO RINKTINĖ STOJA Į KOVĄ DĖL OLIMPINIŲ KELIALAPIŲ

  • 0

Kovo 3-11 dienomis Italijos didmiestyje Milane vyksiančiame atrankiniame turnyre į kovą dėl Paryžiaus olimpinių žaidynių kelialapių stos Lietuvos bokso rinktinė.

Nacionalinę šalies komandą atrankiniame turnyre sudarys penki vyrai ir dvi moterys – Ana Starovoitova (svorio kategorija iki 60 kg), Gabrielė Stonkutė (iki 75 kg), Andriejus Lavrenovas (iki 63,5 kg), Aleksandras Trofimčiukas (iki 75 kg), Robertas Liorančas (iki 80 kg), Darius Voišnarovičius (iki 92 kg) ir Jonas Jazevičius (virš 92 kg).

Devynias dienas truksiančiame atrankos turnyre iš viso dalyvaus 602 boksininkai iš 113 šalių, kuriems bus išdalyti 49 olimpiniai kelialapiai.

Kiekvienai vyrų grupės svorio kategorijai bus skirti keturi kelialapiai į olimpines žaidynes, kas reiškia, kad norint iškovoti bilietą į Paryžių reikia pasiekti varžybų pusfinalio etapą.

Tuo metu moterų grupės svorio kategorijoms skiriamų kelialapių skaičius skirsis – jei G. Stonkutės svorio kategorijoje iki 75 kg bus išdalyti keturi kelialapiai, tai A. Starovoitovos svorio kategorijoje iki 60 kg – vos trys.

Kovo 3 d. (sekmadienį) pirmoji į kovą atrankiniame turnyre stos A. Starovoitova, kuri preliminarioje kovoje susitiks su ispane Sheila Perez Martinez.

R. Liorančas preliminarioje kovoje kovo 4 d. (pirmadienį) ringe jėgas išbandys prieš Tailando kovotoją Weeraponą Jongjoho.

Kovo 5 d. (antradienį) A. Lavrenovas preliminarioje kovoje surems pirštines su suomiu Ismailu Umaru, o A. Trofimčiukas preliminarioje kovoje boksuosis su norvego Martino Skogheimo ir kanadiečio Junioro Petanqui poros nugalėtoju.

Dar du lietuviai į ringą lips kovo 6 d. (trečiadienį) – G. Stonkutė šešioliktfinalyje kovos su Kenijos boksininke Adhia Elizabeth Andiego, o J. Jazevičius šešioliktfinalyje susitiks su kolumbiečio Camilo Cristiano Codazzi Salcedo ir serbo Dusano Veletico poros nugalėtoju.

Vėliausiai iš lietuvių startuos D. Voišnarovičius, kuris kovo 7 d. (ketvirtadienį) šešioliktfinalyje rungsis su Uzbekistano boksininku Lazizbeku Mullojonovu.

Lietuvos rinktinei vadovaus vyriausiasis treneris Vidas Bružas ir jam talkinsiantis Marius Palionis, o boksininkų fizine sveikata rūpinsis nacionalinės komandos kineziterapeutas Aleksandras Belovas.

Atrankiniam turnyrui Italijoje lietuviai ruošėsi Sofijoje (Bulgarija) vykusiame pajėgiame bokso turnyre „Strandja Memorial Cup 2024“ ir beveik tris savaites trukusioje mokomojoje treniruočių stovykloje Budvoje (Juodkalnija).

Į Italijoje vykstantį atrankos turnyrą dirbti išvyko ir teisėjas iš Lietuvos Gintaras Šniukšta.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS