Lietuvos golbolo rinktinės vairą perima V. Gecevičius | kl.lt

LIETUVOS GOLBOLO RINKTINĖS VAIRĄ PERIMA V. GECEVIČIUS

  • 0

Lietuvos golbolo (aklųjų riedulio) rinktinės vyriausiuoju treneriu paskirtas Valdas Gecevičius. 58-erių V.Gecevičius poste pakeitė Šarūną Jukną, kuris Rio de Žaneiro paralimpinių žaidynių čempionus treniravo nuo 2017 m. Naujasis nacionalinės komandos vairininkas V.Gecevičius trečiadienį pristatytas žaidėjams. V Gecevičiaus jau šiais metais laukia ne vienas labai rimtas išbandymas, tarp kurių – paralimpinio kelialapio medžioklė.

„Tai, ko gero, pats rimčiausias iššūkis mano gyvenime. Ne tiek daug esu pakeitęs darbų. Žinoma, tų iššūkių netrūko, bet tokio tikrai nebuvo“, – prieš pirmą treniruotę atviravo naujasis treneris.

V.Gecevičius daug metų praleido krepšinyje. Specialistas yra dirbęs trenerio Rūtenio Paulausko asistentu Vilniaus TEO klube, sėkmingai besivaržiusiame moterų Eurolygoje. V.Gecevičius net septynerius metus dirbo Lietuvos moterų krepšinio rinktinės administratoriumi. Šį sezoną treneris pradėjo Vilniaus „Kibirkšties“ vyriausiojo trenerio poste, bet prieš mėnesį atsisveikino su ekipa.

V.Gecevičius neslepia, kad pasiūlymas stoti prie Lietuvos golbolo rinktinės vairo buvo staigmena. Sulaukęs Lietuvos aklujų sporto federacijos generalinės sekretorės Neringos Paraščiuk-Balčiūnienės skambučio, V.Gecevičius ne iš karto priėmė sprendimą.

„Pasiūlymas buvo visiškai netikėtas Nemažai apie tai galvojau, nes golbolas man yra nauja sporto šaka. Žinojau, kad Lietuvos rinktinė yra stipri, turinti aukštų pasiekimų, bet apie žaidimą ir taisykles nedaug išmaniau. Vis dėlto Lietuvos paralimpinio komiteto, Lietuvos aklųjų sporto federacijos atstovai ir komanda pažadėjo man padėti. Be to, Šarūnas Jukna irgi pradėjo nuo nulio. Aš turiu trenerio darbo patirties, gyvenimo patirties. Taigi, priėmiau šį netikėtą iššūkį“, – pasakojo V.Gecevičius.

Lietuvos golbolo rinktinei 2019-ieji – ypatingai svarbūs metai, nes bus kovojama dėl kelialapių į 2020 m. Tokijo paralimpines žaidynes. Nacionalinė komanda turės dvi galimybes – liepą JAV vyksiančiame paralimpiniame golbolo atrankos turnyre ir Europos čempionate, kuris spalį vyks Vokietijoje.

„Atsakomybė tikrai didelė. Tą supratau ir nėjau čia „stačia galva“. Aklųjų sporto federacijai sakiau, kad jiems labiau pažįstantys – buvę treneriai ar žaidėjai. Bet situacija tokia, kad kol kas golbolo treneriai Lietuvoje nėra ruošiami. Berods, tik Lietuvo sporto universitetas pradės rengti neįgaliųjų trenerius. Taigi, atsakomybę labai gerai suprantu, bet taip pat suprantu ir federaciją bei komandą. Gal geriau aš nei be trenerio“, – dėstė V.Gecevičius.

V.Gecevičiui naujo darbo pradžioje talkins postą paliekantis Šarūnas Jukna. 2017 m. Lietuvos golbolo rinktinės treneriu tapęs Š.Jukna jau pirmaisiais metais tapo Europos čempionu, o 2018 m. pasaulio čempionate šio trenerio vadovaujama komanda užėmė ketvirtą vietą. Iš golbolo rinktinės vyriausiojo trenerio posto pasitraukęs Š.Jukna planuoja visą dėmesį skirti medicinos studijoms.

Naujojo trenerio V.Gecevičiaus vadovaujama komanda balandžio 22 d. išvyks į dviejų savaičių treniruočių stovyklą Japonijoje. Rio de Žaneiro paralimpiniai čempionai treniruosis Tojohašio mieste, kuris pernai tapo Lietuvos paralimpinio komiteto partneriu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS