Lietuvos gyventojų nuomone geriausiai šalies vardą garsina sportininkai | kl.lt

LIETUVOS GYVENTOJŲ NUOMONE GERIAUSIAI ŠALIES VARDĄ GARSINA SPORTININKAI

  • 0

Net septyni iš dešimties (71%) 18 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų mano, kad geriausiai Lietuvos vardą pasaulyje garsina mūsų šalies sportininkai, rodo „Baltijos tyrimų“ apklausa.

Remiantis tyrimų duomenimis, Lietuvos sportininkų nepavyko aplenkti ne tik šalies menininkams, bet ir mokslininkams. Kaip geriausiai šalį garsinančius juos nurodė beveik 8 kartus mažiau respondentų: 9% – menininkus ir 7% – mokslininkus.

„Apklausa dar kartą parodo, kad mūsų sportininkai yra unikalūs ne tik savo pasiekimais, ryžtu, drąsa ar vienija mūsų tautiečius, bet kartu jie suteikia puikią galimybę visam pasauliui pasakyti labai aiškią žinutę nuo visos Lietuvos“, – sako LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Į geriausiai Lietuvą garsinančių profesijų sąrašą taip pateko ir šalies politikai, verslininkai, žurnalistai bei nusikaltėliai. Politikus, kaip geriausiai garsinančius Lietuvą nurodė 4%, verslininkus 3% respondentų.

„Sportininkų bendruomenės reputacija yra ženklus indėlis į visą šalies įvaizdžio kapitalą, kuris tikrai gali būti sėkmingai panaudotas Lietuvos pristatymui“, – sako dr. Rasa Ališauskienė.

Tai, kad Lietuvos vardą geriausiai pasaulyje garsina sportininkai daugiau minėjo vyrai (77%), jaunimas iki 30 metų (86%), respondentai, gyvenantys didmiesčiuose (73%) ar mažesniuose miestuose (74 %), bei studentai ir moksleiviai (81%).

Tuo tarpu menininkus, kaip geriausiai garsinančius šalį, dažniau nurodė moterys (11%), vyresni nei 30 metų amžiaus žmonės (9%) bei didmiesčių ir kitų miestų gyventojai (9%). Mokslininkus, kiek daugiau už kitus nurodė vyresni nei 50 metų žmonės (9%) ir gyvenantys kaime respondentai (9%).

Reprezentatyvią Lietuvos gyventojų apklausą atliko „Baltijos tyrimai“ 2020 metų vasario-kovo mėn., iki paskelbiant olimpinių žaidynių nukėlimą. Jos metu apklausta buvo 1030, 18 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų, iš 117 vietovių. Tyrimo rezultatai atspindi suaugusių Lietuvos gyventojų nuomonę pagal lytį, amžių, šeimos mėnesio pajamas bei gyvenvietės tipą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS