Lietuvos irkluotojų kvartetas – Europos čempionato finale | kl.lt

LIETUVOS IRKLUOTOJŲ KVARTETAS – EUROPOS ČEMPIONATO FINALE

  • 0

Porinę keturvietę valtį irkluojantys lietuviai Martynas Džiaugys, Dovydas Nemeravičius, Dominykas Jančionis ir Aurimas Adomavičius pateko į Varezėje (Italija) vykstančio Europos čempionato A finalą ir sekmadienį kausis dėl apdovanojimų.

Šeštadienį vykusiame pirmajame pusfinalyje Lietuvos sportininkai 2000 m distanciją įveikė per 5 min, 46,49 sek. ir užėmė trečiąją vietą. Greitesni buvo italai (5.43,22) ir estai (5.45,46). Iškart už lietuvių finišavo ir už finalo borto jau liko norvegai (5.47,60).

Iš kito pusfinalio į finalą pateko Nyderlandų, Didžiosios Britanijos ir Lenkijos įgulos.

Sekmadienį dėl medalių kausis ir Lietuvos moterų porinę dvivietę valtį irkluojančios Donata Karalienė ir Milda Valčiukaitė.

Kiti Lietuvos irkluotojai į A finalus neprasibrovė.

Pavienę keturvietę valtį irkluojantys Dovydas Stankūnas, Mantas Juškevičius, Povilas Stankūnas ir Domantas Stankūnas pusfinalyje liko šešti (6.06,77) ir sekmadienį varžysis B finale (7-12 vietos).

B finale irkluos ir vienviete plaukianti Viktorija Senkutė. Ji pirmajame pusfinalyje užėmė šeštąją vietą (7.58,48).

Vyrų vienviečių valčių pirmajame C/D pusfinalyje lietuvis Armandas Kelmelis (6.59,410) finišavo pirmas ir pelnė vietą C finale (13-18 vietos).

Tuo tarpu penktadienį į pagrindinį pusfinalį nepatekę porinę dvivietę valtį irkluojantys Saulius Ritteris ir Mindaugas Griškonis dėl sveikatos problemų varžybų nebetęsė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS