Lietuvos karatė kovotojams iki titulų ir deimantų pritrūko vienos pergalės | kl.lt

LIETUVOS KARATĖ KOVOTOJAMS IKI TITULŲ IR DEIMANTŲ PRITRŪKO VIENOS PERGALĖS

Belgijoje įvykusiame pilno kontakto-kiokušin karatė turnyre „Diamond Cup“ dalyvavo 5 lietuviai, dviem iš jų pavyko užimti antrąją vietą.

Moterų varžybose Evelina Bidžanova, kuri Vilniaus klube „Atemi“ ne tik sportuoja, bet ir dirba instruktore, tapo svorio kategorijos iki 60 kg vicečempione.

Turnyro ketvirtfinalyje Lietuvos sportininkė įveikė daugkartinę Europos čempionę lenkę Agnieszką Winek, pusfinalyje – vokietę Jessicą Krause, o finale nusileido Valence Bickel iš Nyderlandų, kuri yra laimėjusi ne vieną įvairių pasaulinių karate organizacijų čempionatą.

„Pasirodžiau puikiai, o mano technika ir atkaklumas nuvedė iki finalinės kovos. Džiaugiuosi, kad mano vyras Andrius Šipaila, nors ir negalėjo dalyvauti kartu, stebėjo mano kovas nuotoliniu būdu ir patarė kaip kovoti. Ant tatamio mane lydėjo Jonavos „Kumite“ treneris Alfredas Jakštas, kurio sportininkai taip pat dalyvavo turnyre, – įspūdžiais dalijosi sportininkė. – Pirmoje kovoje susitikau su patyrusia lenke, kurią be sunkumų nugalėjau –  atlikau „hiza geri jodan“ veiksmą. Antroje kovoje nugalėjau vokietę ir tik finale pralaimėjau Nyderlandų sportininkei.“

„Diamond Cup“ tarp kitų karatė turnyrų išsiskiria tuo, kad nugalėjai apdovanojami deimantais.

„Šiek tiek liūdna, kad nelaimėjau finalo ir nebuvau apdovanota deimanto sertifikatu, nesu nusivylusi savimi. Priešingai, esu labai patenkinta savo pasirodymu ir tuo, ką pasiekiau per šias varžybas. Mano deimantas buvo tai, kad stovėdama ant tatamio jaučiausi kaip niekad gyva - kraujas pulsavo venose, mintys nukreiptos į tikslą, o širdis degė noru kovoti, – sakė E.Bidžanova. – Taip pat po kovų gavau daug pagyrų iš kitų sportininkų ir trenerių, o tai jau savaime yra įvertinimas. Aš tikrai neketinu čia sustoti. Mano svajonė ir tikslas yra tapti dar geresne kovotoja. Žinau, kad laukia dar daug iššūkių ir galimybių tobulėti, nekantrauju sužinoti, ką atneš rytojus.“

Vyrų svorio kategorijoje virš 85 kg Jonavos „Kumite“ atstovas Benas Čekanavičius ketvirtfinalyje įveikė ispaną Carlosą Navarro, pusfinalyje – švedą Sebastianą Erikssoną, o finale neprilygo tituluotam danui Brianui Jacobsenui. Pastarasis pusfinalyje eliminavo kitą jonaviškį Antaną Klibavičių. Šis sportininkas ketvirtfinalyje nugalėjo Chersoną Schotą iš Nyderlandų.

Moterų svorio kategorijos virš 65 kg varžybose jėgas išbandė Lolita Rubinienė (Kauno „Shori“), tačiau pirmojoje kovoje neprilygo Nyderlandų kovotojai Ruby Goedhart.

Katos rungties varžybose save išbandė Tomas Zienius („Shori“), kuris vis dar pretenduoja gauti kelialapį į spalio mėnesį Tokijuje vyksiantį pasaulio čempionatą. Kaunietis aštuntfinalyje pranoko Bartą Overkampą iš Nyderlandų, ketvirtfinalyje – Morganą Nordiną iš Švedijos, tačiau pusfinalyje pralaimėjo šių metų Europos čempionui danui Nikolajui Lunnui Jensenui. Mažajame finale T.Zienių įveikė švedas Andreasas Tampe.

GALERIJA

  • Evelina Bidžanova
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS