Lietuvos kovotojams – visų spalvų medaliai | kl.lt

LIETUVOS KOVOTOJAMS – VISŲ SPALVŲ MEDALIAI

  • 0

Atviras Baltijos šalių muaitai čempionatas buvo sėkmingiausias baltarusiams, Lietuvos kovotojų komanda – ketvirta.

Vilniuje surengtose varžybose jėgas išmėgino 242 kovotojai iš 17 šalių. Lietuvos rinktinę sudarė 36 sportininkai, aukso medalius pelnė trys.

Pasižymėjo vilnietė Mia Bazytė (10–11 metų amžiaus grupė, svorio kategorija iki 30 kg), Kauno "Titano" klubo atstovas Matas Pultaražinskas (16–17 metų, iki 67 kg) ir klaipėdietis Dominykas Dirkštys (16–17 metų, iki 75 kg).

Be to, mūsiškiai iškovojo keturis sidabro ir trylika bronzos medalių.

Baltarusijos kovotojai laimėjo 26 aukso, 31 sidabro ir 22 bronzos apdovanojimus, Didžiosios Britanijos atstovai – atitinkamai 10, 4 ir 4, belgai – 5, 2 ir 6. Čempionais taip pat tapo Švedijos, Latvijos, Vengrijos ir Nyderlandų (po 2) bei Estijos, Vokietijos, Rusijos ir Čekijos (po 1) sportininkai.

Konkurencingumu išsiskyrė vyrų svorio kategorijos iki 67 kg grupė. Finale susikovė 2018 m. Europos muai tai čempionas vengras Spethas Norbertas Attila ir 2017 m. pasaulio jaunių čempionas baltarusis Maksimas Petkevičius. Abu sportininkai pademonstravo įspūdingą meistriškumą, dvikovą 30:27 laimėjo vengras.

Europos muai tai federacijos vadovai puikiai įvertino varžybų organizatorių darbą ir pastangas.

Moterų varžybose blykstelėjo čekė Karolina Klusova (iki 57 kg), pusfinalyje 30:27 įveikusi Europos muai tai čempionę Gabiją Morkūnaitę ir finale 29:28 – Švedijos atstovę, triskart pasaulio čempionę Patriciją Axling.

"Varžybų lygis šiemet buvo kaip niekada anksčiau aukštas. Iš Baltarusijos atvyko net 100 pasaulio lygio kovotojų, todėl nenuostabu, kad jie iškovojo daugiausia medalių. Lietuviai įrodė galintys su jais konkuruoti. Čempionatas mums suteikė labai geros patirties ir atskleidė meistriškumo bei masiškumo augimą", – kalbėjo Lietuvos muai tai federacijos (LMF) prezidentas Edvardas Norkeliūnas.

"Be didžiulio LMF valdybos, ypač prezidento, darbo per trumpą laiką nebūtume išauginę tokio lygio turnyro. Savo ruožtu mes, teisėjai, užtikrinome nešališką vertinimą, buvo išvengta rimtų traumų. Europos muai tai federacijos vadovai puikiai įvertino varžybų organizatorių darbą ir pastangas. Manau, kad, padedant valstybei, ateityje galėtume surengti ir Europos čempionatus", – teigė vyriausiasis varžybų teisėjas Saulius Šeškevičius.

Atviras Baltijos šalių muai tai čempionatas Lietuvoje surengtas jau penktą kartą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS