Lietuvos ledo ritulio čempionų kapitonas – apie baimes aikštelėje ir finalo trilerį | kl.lt

LIETUVOS LEDO RITULIO ČEMPIONŲ KAPITONAS – APIE BAIMES AIKŠTELĖJE IR FINALO TRILERĮ

  • 0

2017 metais susikūrusi „Kaunas Hockey“ ledo ritulio komanda kovo pabaigoje iškovojo pirmąjį Lietuvos čempionato nugalėtojų trofėjų klubo istorijoje.

Tinklalaidėje „Kita medalio pusė“ svečiavęsis „Kaunas Hockey“ ekipos kapitonas Vytautas Jagelavičius džiaugėsi istorine klubo pergale ir vylėsi, kad tokį pasiekimą pakartoti pavyks dar ne kartą.

„Kryptingai dirbome ne vienerius metus. Praėjusių metų rezultatas bylojo, kad galėjome laimėti čempionų titulą. Šiemet dar kartą tai įrodėme ir galiausiai laimėjome. Vilniaus „Hockey Punks“ ir „Kaunas Hockey“ dvikovos praktiškai visada buvo lyg trileris. Labai džiaugiamės, kad atvežėme titulą į Kauną. Džiaugiuosi dėl to ir kaip kapitonas, nes esu kaunietis ir pavyko įrodyti, kad Kaune taip pat gali būti stipriausia Lietuvos ledo ritulio komanda“, – kalbėjo ledo ritulininkas.

Kalbėdamas apie ledo ritulio įmantrybes V. Jagelavičius užsiminė apie tai, kad ši sporto šaka – itin kontaktinė. Paklausus, ar ledo ritulininkas dar jaučia baimę, „Kaunas Hockey“ kapitonas buvo atviras – bijo ne kontakto, o klaidų.

„Galbūt tai nėra baimė, bet visada norisi kuo mažiau klaidų padaryti, – teigė V. Jagelavičius. – Kai padarai vaikiškas klaidas, kurias pats pergalvoji ir negali sau atleisti... Būtent šių klaidų labiausiai ir nesinori daryti, nors jų visada tikrai bus. Yra geras pasakymas – kas nežaidžia, tas klaidų nedaro. Manau, kad jis labai gerai apibūdina šią situaciją.“

Nors pagal pasaulinį vyrų ledo ritulininkų reitingą pirmieji yra kanadiečiai, iš paskos jiems rikiuojasi Rusijos, Suomijos, Švedijos ir Čekijos sportininkai. Nepaisant to, kad pastarosios keturios šalys yra netoli Lietuvos, mūsų šalies ledo ritulio mokykla nėra panaši į nė vieną iš jų.

„Lietuvos ledo ritulio mokykla yra gana jauna. Nepasakyčiau, kad ji yra panaši į kažkurios kitos šalies mokyklą. Turime siekį būti panašūs į Latvijos ledo ritulininkus. Dėl to tikiuosi, kad ateityje pavyks auginti individualiai stiprius jaunus žaidėjus, kurie galės atstovauti Lietuvos rinktinei ir žaisti gerų lygų komandose“, – kalbėjo V. Jagelavičius.

Dar daugiau diskusijų apie kapitono funkcijas, kontakto reikšmę ir taktiką ledo ritulio sporto šakoje, kalbos apie šalies čempionato lygį ir naują hipotetinę Lietuvos komandą, galinčią varžytis KHL čempionate – naujausiame „Kitos medalio pusės“ epizode su Vytautu Jagelavičiumi.

GALERIJA

  • Lietuvos ledo ritulio čempionų kapitonas – apie baimes aikštelėje ir finalo trilerį
„Kaunas Hockey“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS