Permainų nebus: Lietuvos ledo ritulio rinktinę toliau treniruos D.Lacroix | kl.lt

PERMAINŲ NEBUS: LIETUVOS LEDO RITULIO RINKTINĘ TOLIAU TRENIRUOS D.LACROIX

Lietuvos ledo ritulio rinktinėje ir toliau dirbs Danielis Lacroix. Kanadietis sutiko ir ateinantį sezoną užimti nacionalinės rinktinės vyriausiojo trenerio postą, skelbia hockey.lt.

Vienuolika sezonų NHL lygoje trenerio duoną krimtęs 50-metis specialistas į Lietuvos rinktinės trenerio postą stojo praėjusį sezoną bei su rinktine dalyvavo pasaulio čempionato I diviziono A grupės turnyre. Nors rinktinė neliko be taškų, tačiau pergalės prieš Pietų Korėją, norint išlaikyti vietą šiame lygmenyje, neužteko, lietuviai buvo priversti atsisveikinti su šiuo divizionu ir kitąmet sugrįš į I diviziono B grupės kovas.

Po praėjusių pasaulio pirmenybių D. Lacroix neslėpė noro sugrįžti į NHL, o darbas stipriausioje planetos lygoje būtų užkirtęs jam galimybę dirbti rinktinėje.

Visgi, sugrįžimo į stipriausią pasaulio lygą šią vasarą nebuvo, o tai leido asociacijos „Hockey Lietuva“ prezidentui Dainiui Zubrui pasiekti susitarimą pratęsti vyriausiojo trenerio darbą Lietuvos rinktinėje.

Lietuvos rinktinės šį sezoną lauks ne vienas iššūkis. Be pagrindinio starto kitų metų balandžio 27–gegužės 3 dienomis įvyksiančiame pasaulio čempionato I diviziono B grupės turnyre Lenkijoje, rinktinė vasario 5–9 dienomis taip pat kovos olimpinių žaidynių atrankos etape, kuris bus surengtas Slovėnijoje. Pirmąjį kartą šį sezoną rinktinė rinksis jau šiemet – lapkričio 6–10 dienomis Taline įvyksiančiame Baltijos Iššūkio taurės turnyre.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS