Lietuvos mažųjų žaidynių starte – pirmosios ponios Dianos Nausėdienės vizitas | kl.lt

LIETUVOS MAŽŲJŲ ŽAIDYNIŲ STARTE – PIRMOSIOS PONIOS DIANOS NAUSĖDIENĖS VIZITAS

  • 0

Antradienį Molėtų lopšelyje-darželyje „Saulutė“ vyko didelė šventė visai bendruomenei – vienas pirmųjų šį sezoną Lietuvos mažųjų žaidynių įstaigų festivalių, kuriame apsilankė Lietuvos pirmoji ponia Diana Nausėdienė.

Ponia Diana Nausėdienė – Lietuvos mažųjų žaidynių projekto globėja, aktyviai palaikanti ir skatinanti idėją, kad įprotis sportuoti turėtų būti ugdomas nuo mažens, o sportas vaikams turi teikti džiaugsmą. Pirmajai šalies poniai kompaniją palaikė žaidynes organizuojančio Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Festivalio metu pirmoji ponia ne tik bendravo su mažaisiais, už atsidavimą ir darbą dėkojo pedagogams, bet ir pati kartu su dalyviais atliko Ąžuolo mankštą.

„Mano įspūdžiai po šio renginio patys geriausi, nes vaikai yra nuostabūs. Jie smalsūs, laimingi, mėgstantys judėti, todėl labai svarbu, kad judėtų nuo pat mažens. Šiandien Molėtuose matėme nuostabų pavyzdį, kaip vos pusantrų metukų sulaukę vaikai dalyvauja estafetėse ir tai daro su didžiausiu džiaugsmu. Tas džiaugsmas yra didžiausia dovana ir vaikams, ir tėvams, ir pedagogams, ir visuomenei“, – sakė D. Nausėdienė.

Lopšelis-darželis „Saulutė“ Lietuvos mažųjų žaidynėse dalyvauja jau trečius metus. Šiemet žaidynėse iš viso dalyvauja 285 ikimokyklinio ugdymo įstaigos iš visos Lietuvos.

Lietuvos mažųjų žaidynės – didžiausias šalyje ikimokyklinio ugdymo vaikams skirtas sporto projektas, kuriuo siekiama didinti vaikų fizinį aktyvumą ir nuo mažens ugdyti įprotį sportuoti bei pozityvų požiūrį į aktyvią gyvenseną. Taip pat skatinti garbingo varžymosi idėją, bendravimą ir bendradarbiavimą tarp pedagogų, supažindinti vaikus su olimpinėmis vertybėmis.

Žaidynių pagrindas – skirtingų estafečių varžybos. Specialios užduotys yra skirtos visapusiškam vaikų fizinių savybių lavinimui. Žaidynių dalyviai bėgioja, šuoliuoja, laipioja, mėto, treniruoja pusiausvyrą ir žaidžia žaidimus, lavinančius skirtingus judesius.

Lietuvos mažųjų žaidynes Lietuvos tautinis olimpinis komitetas organizuoja drauge su Respublikine ikimokyklinio ugdymo kūno kultūros pedagogų asociacija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS