Lietuvos merginų rankinio rinktinė čempionatą pradėjo pergalingai | kl.lt

LIETUVOS MERGINŲ RANKINIO RINKTINĖ ČEMPIONATĄ PRADĖJO PERGALINGAI

Lietuvos jaunių (iki 17 metų) merginų rankinio rinktinė pergalingai žygiuoja Europos čempionato B divizione Gruzijoje. Lietuvės Tbilisyje iškovojo antrąją pergalę grupės varžybose, pranokusios latves 28:18 (18:4).

Pirmenybes lietuvės pradėjo pergale prieš Gruzijos rankininkes, o antrąją varžybų dieną teko kaimynių latvių iššūkis. Jau nuo mačo pradžios užtikrinčiau atrodžiusios lietuvės dar iki pertraukos susikūrė solidų pranašumą. Kol kas tvirtą gynyba demonstruojanti mūsų šalies rinktinė per pirmąjį kėlinį į savo vartus praleido tik 8 įvarčius ir po 30 minučių kovos pirmavo 14:8.

Mesti rimtesnio iššūkio latvės neįstengė ir po pertraukos. Drausmingai žaidusi Lietuvos 17-mečių rinktinė varžovių arčiau neprisileido ir rungtynes užbaigė iškovodama solidžią pergalę 28:18.

Lietuvos rinktinei šiame mače po 6 įvarčius pelnė Martyna Ustilaitė ir Vakarė Damulevičiūtė, 4 pridėjo Dominyka Andronik, po 2 – Ignė Urnikytė, Kamilė Ustilaitė, Silvija Mackonytė, Gabrielė Paukštytė, 1 – Miglė Malyševa.

Po šios pergalės Lietuvos rinktinė įsitvirtino pirmojoje B grupės vietoje, tačiau vienos iš pagrindinių varžovių šveicarės yra sužaidusios vieneriomis rungtynėmis mažiau. Po šios pergalės Lietuvos rinktinės laukia dviejų dienų pertrauka, o grupės varžybas lietuvės užbaigs susitikimais su Šveicarijos ir Suomijos rinktinėmis.

Po iškovotos pergalės naudingiausia Lietuvos rinktinės žaidėja išrinkta 14-metė Vakarė Damulevičiūtė teigė, kad šios rungtynės jau buvo lengvesnės nei su Gruzija: „Viskas pavyko gana neblogai. Su gynyba kol kas didesnių problemų neturėjome, o ir puolime šiame mače jau pasireikšti gavo visos žaidėjos. Džiaugiuosi, kad pačiai pavyko išnaudoti savo laiką aikštėje. Nors abejas rungtynes laimėjom užtikrintai, tačiau su Sakartvelu buvo tikrai sunkiau. Jos buvo kovingesnės ir fiziškai stipresnės nei latvės“.

Kitose B grupės rungtynėse pirmąją pergalę iškovojo Gruzijos rankininkės. Jos po dramatiškos kovos 23:22 įveikė Suomijos atstoves.

Kitoje grupėje kol kas be pralaimėjimų žengė Serbijos rankininkės, kurios čempionatą taip pat pradėjo dviem pergalėm.

Į pirmenybių Gruzijoje pusfinalį pateks dvi pirmosios abiejų grupių komandos, 3-4 vietas užimsiančios rinktinės tęs kovas dėl 5-8 vietų, o paskutinę vietą grupėse užimsiančios ekipos žais dėl 9-10 pozicijų. Čempionato nugalėtoja įgaus teisę žaisti ne tik Europos čempionato A divizione, bet ir iškovos kelialapį į planetos pirmenybes.

GALERIJA

  • Lietuvos merginų rankinio rinktinė čempionatą pradėjo pergalingai
  • Lietuvos merginų rankinio rinktinė čempionatą pradėjo pergalingai
LRF nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS