Lietuvos rankininkai pradeda kovas Europos čempionato atrankoje | kl.lt

LIETUVOS RANKININKAI PRADEDA KOVAS EUROPOS ČEMPIONATO ATRANKOJE

  • 0

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė ketvirtadienį Prancūzijoje pradeda kelią į 2020 metų Europos čempionatą. Mūsų šalies rinktinės pirmieji varžovai - pasaulio čempionai prancūzai.

Pasikeitusi Europos čempionato sistema plačiau praveria duris, pro kurias bandys praeiti ir mūsų šalies rankininkai. Vietoje 16 finaliniame čempionato etape žaidusių rinktinių, nuo 2020 metų Europos čempionate kovos 24 komandos. Artėjantis čempionatas bus išskirtinis ir tuo, kad vyks trijose skirtingose šalyse - Norvegijoje, Austrijoje ir Danijoje.

Atrankoje besivaržančios komandos yra suskirstytos į aštuonias grupes po keturias. Į Europos čempionatą pateks visų grupių pirmosios dvi rinktinės bei geriausios keturios trečiosios komandos.

Be prancūzų, lietuvių varžovais 6 grupėje bus Rumunijos ir Portugalijos rankininkai. Trečiadienio vakarą įvyko pirmosios šios grupės rungtynės, kuriose portugalai namuose 21:13 nugalėjo rumunus. Būtent su portugalais Lietuvos rinktinė sekmadienį 16.30 val. žais pirmąsias namų rungtynes Klaipėdos „Švyturio“ arenoje.

Ketvirtadienio mače su Prancūzija Lietuva versis be kelių savo svarbių žaidėjų - dėl traumų ekipai negali padėti Aidenas Malašinskas, Jonas Truchanovičius, dėl asmeninių priežasčių rinktinėje nėra ir Beno Petreikio bei Giedriaus Morkūno. A. Malašinskas turėtų į aikštę žengti sekmadienį namų mače su Portugalija. Prancūzams padėti negalės šios rinktinės viena iš didžiausių žvaigždžių Nikola Karabatičius, kuris dėl pėdos traumos be rankinio praleis mažiausiai keturis mėnesius.

Praėjusioje atrankoje į Europos čempionatą keliai jau buvo suvedę Lietuvos ir Prancūzijos rinktines. Tuomet išvykoje lietuviai varžovams pralaimėjo 20:37, tačiau Klaipėdoje nusileido minimaliu skirtumu 25:26.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS