Lietuvos rankininkai sieks pirmos vietos | kl.lt

LIETUVOS RANKININKAI SIEKS PIRMOS VIETOS

  • 0

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė, ruošdamasi pasaulio čempionato atrankos varžyboms, žaidė dvejas kontrolines rungtynes ir abejas laimėjo.

Patikrino jėgas

Pirmiausia lietuviai Alytuje 38:35 (16:20) palaužė Baltarusijos taurės laimėtoją – Minsko ASK ekipą.

Nugalėtojams 8 įvarčius pelnė Aidenas Malašinskas, 7 – Jonas Truchanovičius, po 4 – Mindaugas Dumčius ir Gerdas Babarskas.

Per antrą mačą nacionalinė komanda 43:29 (19:12) privertė kapituliuoti Kauno "Granitą-Karį".

Lietuvos rinktinėje labiausiai pasižymėjo Benas Petreikis – 8 įvarčiai. Mindaugas Urbonas kauniečių vartininką nuginklavo septynis kartus, M.Dumčius – keturis, A.Malašinskas, Lukas Simėnas, Nedas Buronko, Valdas Drabavičius ir Karolis Antanavičius – po tris.

"Granitui-Kariui" po 7 įvarčius pelnė Karolis Dambauskas ir Modestas Štarolis, 6 – Marius Kairys.

Pagerbė A.Savonį

Prieš mačą su granitiečiais pasveikintas 50 metų jubiliejų švenčiantis Lietuvos rinktinės vartininkų treneris, praeityje žinomas žaidėjas Almantas Savonis.

Legendiniam vartininkui Lietuvos rankinio federacija (LRF) įteikė aukso Garbės ženklą už nuopelnus šalies rankiniui. A.Savonis su nacionaline rinktine Europos čempionate yra iškovojęs 9-ąją vietą, o planetos pirmenybėse – 10-ąją.

Nesvarbu, kokiu būdu ir kiek prireiks pastangų, tačiau Liuksemburge reikia užimti pirmąją vietą.

A.Savonis tikisi, kad šįkart mūsiškiai įveiks pasaulio čempionato atrankos barjerus.

Sausio 10–12 d. lietuviai Liuksemburgo sporto centre "D'Coque" išmėgins jėgas su šios šalies bei Farerų salų ir Slovakijos rankininkais. Į kitą atrankos etapą pateks tik 1-ąją vietą užėmusi komanda.

"Nesvarbu, kokiu būdu ir kiek prireiks pastangų, tačiau Liuksemburge reikia užimti pirmąją vietą. Tai man taip pat būtų didelė dovana", – sakė treneris.

Jaunimas – naudingas

"Su Liuksemburgo atstovais esame žaidę draugiškas rungtynes. Nesikuklinsiu – mes esame aukštesnio lygio. Apie Farerų salų rinktinę kol kas daug nežinome, o slovakai – tikrai labai solidaus  lygio", – kalbėjo geriausias 2019-ųjų Lietuvos rankininkas M.Dumčius.

"Mūsų jaunimas pasirengęs neblogai. Vaikinai labai stengiasi per treniruotes, natūralu, kad per rungtynėse jiems sunkiau įsižaisti, tam galbūt dar stinga šiek tiek patirties, bet rinktinei jie naudingi", – pabrėžė Prancūzijos aukščiausiojoje lygoje žaidžiantis Gerdas Babarskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS