Lietuvos rankinio rinktinė rungtyniaus Klaipėdoje | kl.lt

LIETUVOS RANKINIO RINKTINĖ RUNGTYNIAUS KLAIPĖDOJE

  • 1

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė jau spalio 25 dieną Prancūzijoje pradės kovas dėl patekimo į 2020 metų Europos rankinio čempionatą. Po prancūzų testo lauks kelionė į Klaipėdą ir jau spalio 28 dieną rungtynės su portugalais.

Spalio 22 dieną Lietuvos rankinio rinktinė žais kontrolines rungtynes Liuksemburge, o tiesiai iš ten lauks kelionė į šiaurė nuo Marselio įsikūrusi Provanso Eksą, kuriame ir vyks pirmoji šio atrankos ciklo akistata su prancūzais.

Jau dabar aišku, kad naująjį atrankos ciklą Lietuvos rinktinė pradės ne pajėgiausios sudėties. Jonas Truchanovičius patyrė traumą Čempionų lygos rungtynėse ir šiuo metu neaišku, kada sugrįš į rikiuotę. Neaiški ir Aideno Malašinsko situacija. Jis šiuo metu taip pat „Motor“ ekipai padeda tik Čempionų lygos rungtynėse ir taip pat gydosi traumą.

Vyriausiasis rinktinės treneris teigė, kad šios netektys koreguos rinktinės žaidimą, bet ne tikslus: „Esame maža šalis ir neturime lygiaverčių keitimų į visas pozicijas. Iškritus mūsų pirmiems numeriams tikrai negalime jų tolygiai pakeisti, todėl esam priversti taikytis prie esamos situacijos. Bet kokiu atveju tai mūsų tikslų nekeičia. Tikslas yra kovoti dėl patekimo į Europos čempionatą ir sieksime jį įgyvendinti“.

Situacija šio atrankos ciklo pradžioje labai primena padėtį, kurioje lietuviai buvo prieš dvejus metus. Tada taip pat ciklas prasidėjo rungtynėmis su prancūzais išvykoje, o namuose laukė akistata su norvegais. Triuškinamai pralaimėję prancūzams (20:37), lietuviai jau po kelių dienų pateikė vieną didžiausių staigmenų, nugalėdami Norvegijos rinktinę (32:29).

Apie panašų scenarijų Artūras Juškėnas galvoja ir dabar: „Situacija tikrai yra labai panaši, kadangi tada Prancūzijoje irgi vertėmės be Aideno Malašinsko ir Jono Truchanovičiaus. Dabar panašu, kad vėl bent pirmosiose rungtynėse neturėsime jų abiejų, Aideno pagalbos ir vėl labai tikimės rungtynėse namuose su portugalais. Tos rungtynės yra vienos svarbiausių visame atrankos cikle ir privalome kautis dėl pergalės. Prancūzijoje apie pergalę sunku galvoti, tačiau tikrai nevažiuojame tam, kad pralaimėtumėm“.

Šią vasarą Lietuvos 20-mečių ir 18-mečių rinktinės didelėmis pergalėmis Europoje pasigirti negalėjo. Aštuoniolikmečiai pralaimėjo visas Europos čempionato B diviziono kovas ir liko paskutiniai, dvidešimtmečių pasirodymas geresnis - šešta vieta ir lygi kova su visais varžovais.

Vyriausiasis rinktinės treneris A. Juškėnas jau anksčiau į rinktinės stovyklas kviesdavosi 20-mečių rinktinės žaidėjų ir šių rankininkų integracijos į rinktinės sudėtį atsisakyti neketina: „Rinktinių rezultatai tikrai nebuvo džiuginantys, tačiau dvidešimtmečiai tikrai neatrodė blogai. Klausimas kaip viskas jiems būtų susiklostę jeigu ne Vanago trauma čempionato pradžioje. Jis, kaip ir Karolis Antanavičius, yra pirmieji pretendentai artimiausiu metu prisijungti prie rinktinės, tačiau ir dar keletas vaikinų tikrai gana sparčiai tobulėja. Su aštuoniolikmečiais situacija kiek kitokia, kol kas sunku prognozuoti, kada kažkas iš jų gali debiutuoti vyrų rinktinėje“.

Lietuvos rankinio rinktinę su Klaipėdos „Švyturio“ arena sieja dvejopi prisiminimai. Paskutinė viešnagė čia itin nusisekusi: pasaulio čempionato atrankos pirmajame etape įveikti visi trys varžovai (Izraelis, Gruzija, Latvija) ir žengta į kitą atrankos etapą. Prieš tai Lietuvos rinktinė viešėjo čia Europos čempionato atrankos ciklo metu ir tada tuometiniams pasaulio čempionams prancūzus pralaimėta vos vienu įvarčiu (25:26).

Rinktinės strategas A. Juškėnas, kuriam „Švyturio“ arena yra puikiai pažįstama, taip pat džiaugėsi, kad vėl teks žaisti uostamiestyje: „Sunku pasakyti, kuri arena sėkmingesnė, ir nemanau, kad arenos lemia rezultatus, bet pati „Švyturio“ arena tikrai patogi rankiniui. Džiugu, kad ir klaipėdiečiai vėl galės pamatyti rinktinę žaidžiant savo mieste. Aišku, kaip visuomet norisi, kad į rungtynes susirinktų, kuo daugiau žiūrovų“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

KLP

Labai gerai!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS