Lietuvos regbininkai Rumunijoje sieks kelialapio į pasaulio čempionatą | kl.lt

LIETUVOS REGBININKAI RUMUNIJOJE SIEKS KELIALAPIO Į PASAULIO ČEMPIONATĄ

  • 0

Šį savaitgalį Lietuvos vyrų regbio-7 rinktinė Rumunijoje varžysis dėl kelialapio į didžiausias šių metų regbio-7 varžybas – pasaulio čempionatą, kuris vyks rugsėjo 9-11 dienomis Pietų Afrikoje.

Europos zonos kvalifikaciniame turnyre Rumunijoje varžysis 12 Senojo žemyno komandų. Kelialapius į planetos pirmenybes pelnys keturios stipriausios rinktinės.

Tomo Zibolio treniruojami Lietuvos regbininkai turnyrą pradės B grupėje. Šeštadienį 13.14 val. mūsiškiai žais su Belgija, o 20.36 val. – su Ispanija. Grupės etapą lietuviai baigs sekmadienį 13.14 val. rungtynėmis su Čekija.

Jei pavyktų patekti į ketvirtfinalį, jis taip pat vyktų sekmadienį. Ketvirtfinalio laimėtojai iškovos kelialapius į pasaulio čempionatą.

A grupėje žais Airija, Italija, Portugalija ir Lenkija, C grupėje – Velsas, Vokietija, Sakartvelas bei Rumunija.

„Šiemet turime progą sudalyvauti pasaulio čempionato atrankoje, kur žais vienos iš stipriausių Europos komandų. Suprantame, kad mūsų šansai nėra labai dideli, nes esame realistai – turime nemažai traumų po Europos čempionato. Bet kokiu atveju, sieksime pakovoti dėl ketvertuko“, - sakė T. Zibolis.

Lyginant su neseniai vykusiu Europos čempionatu, kuriame Lietuvos rinktinė užėmė septintąją vietą, komandoje bus du naujokai – Paulius Sugintas ir Mantas Butkevičius. Jie pakeis traumas besigydančius Matą Miežį ir Armandą Kalinauską.

„Šiais metais turėjome nemažą išplėstinį žaidėjų sąrašą, kurie su mumis dirbo visą pasiruošimo laikotarpį, todėl tiek Pauliui, tiek Mantui mūsų žaidimo braižas yra žinomas ir jiems tai nėra naujiena. Jie turės puikią progą įrodyti, kad yra verti būti pagrindinėje sudėtyje“, - teigė Lietuvos rinktinės treneris.

T. Zibolis neslepia, kad po Europos čempionato per dvi savaites pasiruošti naujam turnyrui nėra lengva, bet kokybės atžvilgiu buvo padaryta viskas, kas įmanoma.

„Noriu padėkoti vyrams, kurie aukojo visus vakarus ir dirbo su rinktine. Europoje esame septinti ir žemiau mūsų yra nemažas skaičius komandų. Jau dabar turime galvoti apie ateitį ir planus ruošiantis kitų metų svarbiausioms varžyboms“, – prisipažino T. Zibolis.

Vienas labiausiai patyrusių Lietuvos rinktinės narių Žygimantas Radžius tikisi, kad lietuviai Rumunijoje pademonstruos stabilų žaidimą.

„Prieš Europos čempionatą turėjome mažai pasiruošimo turnyrų, todėl pirmenybių metu po truputį augome kaip komanda. Į Rumuniją vykstame su neblogomis nuotaikomis, esame susižaidę, žinome kiekvienas savo galimybes. Žinoma, nuovargis daro savo, bet tikimės, kad viskas bus gerai“, – kalbėjo Ž. Radžius.

Ilgametis Lietuvos rinktinės žaidėjas pridūrė, kad vyresniems žaidėjams tai gali būti viena iš paskutinių galimybių pasivaržyti su stipriausiomis Europos komandomis, todėl tai tik dar labiau juos motyvuoja.

 

GALERIJA

  • Lietuvos regbininkai Rumunijoje sieks kelialapio į pasaulio čempionatą
„Rugby Europe“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS