Lietuvos regbio-15 čempionate – dvivaldystė, apmaudas ir mentorystė | kl.lt

LIETUVOS REGBIO-15 ČEMPIONATE – DVIVALDYSTĖ, APMAUDAS IR MENTORYSTĖ

  • 0

Tęsiasi Lietuvos regbio-15 (R-15) čempionatas. Antrajame pagal pajėgumą šalies divizione praėjusį savaitgalį sužaistos trejos rungtynės.

Sėkmingą pasirodymą pratęsė Vilniaus regbio akademija„VRA-Tomosta“. Vidmanto Valio treniruojami sostinės regbininkai svečiuose 54:22 įrodė pranašumą prieš Panevėžio „Klevo-PRS“ klubą.

Po antrosios pergalės šiame sezone „VRA-Tomosta“ ekipos kapitonas Augustinas Terleckas santūriai džiaugėsi pasiektu rezultatu ir negailėjo komplimentų „Klevo-PRS“ klubui.

„Rezultatas džiugina, kadangi pasiekta pergalė. Pačios rungtynės buvo sunkios. Komanda buvo per mažai nusiteikusi kovoti, buvo jausmas, kad tai bus lengvos rungtynės ir lengva pergalė. Labai džiugu, kad Panevėžio komanda parodė užsispyrimą, kovojo, priėmė mus į gerą aikštelę. „Klevas-PRS“ – jauna komanda, galinti žaisti greitai, ką ir parodė. Greiti kamuolio įžaidimai atnešė jiems ne vieną tašką. Jų žaidėjai – jauni ir perspektyvūs. Tikėkimės, kad po 1–2 metų Lietuvoje turėsime dar vieną gana stiprią komandą ir stiprų priešininką. Tuo metu mes darysime išvadas ir ruošimės artėjančioms rungtynėms.“

Geriausiu rungtynių žaidėju pripažintas „VRA-Tomosta“ regbininkas Domantas Alenskas.

Įdomiausiai turo įvykiai klostėsi Šiauliuose, kur vietos „Baltrex-ŠPRC“ po itin dramatiškos kovos 35:36 apmaudžiai pralaimėjo jungtinei Klaipėdos „Kovo“–Plungės „Perkūno“ komandai. 

„Nesusitvarkėme klaidų, kurias darėme žaisdami su Vilniaus komanda. Darėme tas pačias nuošales,  varžovus gaudėme už kaklo. Eilinį kartą prisirinkome daug baudų, neatsitraukdavome ir gaudavome taškus. Mums reikia geriau realizuoti standartines padėtis. Turime jaunų perspektyvių žaidėjų, kurie gali greitai bėgti, todėl reikia geriau tai išnaudoti“, – sakė „Baltrex-ŠPRC“ atstovas Elonas Dubovikas.

Šiaulių klubui tai buvo antroji nesėkmė iš eilės, kuomet pralaimėjimas patiriamas vos 1 taško skirtumu.

Šiose rungtynėse geriausiais žaidėjais pripažinti du regbininkai – Plungės talentas Virginijus Plaipa ir vienas Klaipėdos regbio simbolių Donatas Streckis.

Tuo metu Vilniuje vykusioje dvikovoje tarp „Geležinio vilko“ ir Šiaulių „CITMA-Kalvis-Jupoja“ komandų pergale džiaugėsi Saulės miesto atstovai.

Sigito Kukulskio auklėtiniai savo pranašumą prieš varžovus įrodė antrajame kėlinyje ir praėjusio sezono Lietuvos R-15 čempionus įveikė 43:25.

Po dvikovos „CITMA-Kalvis-Jupoja“ strategas atkreipė dėmesį į sėkmingą Gedimino Marcišausko žaidimą ir jaunimo ugdymo svarbą:

„Rezultatas – teigiamas, o pačiame žaidime buvo ir gerų, ir blogų momentų. Svarbiausia, kad mes atsilaikėme pirmajame kėlinyje. Žinojome, kad „Geležinis vilkas“ pirmąjį kėlinį žaidžia agresyviai.  Antrame kėlinį pavyko primesti savo žaidimo stilių. Pirmoje mačo dalyje vėl gavome traumų, o traumos dažnai yra netinkamo pasiruošimo dalis. Tikimės, kad iki artimiausių rungtynių kažkiek atsigausime ir visi sveiki stosime į kovą, – kalbėjo S. Kukulskis. – Norisi, kad žaistų vis daugiau jaunų žmonių. Tą ir darome – leidžiame juos į aikštę, norime, kad jie įgautų praktikos, mokytųsi iš vyresnių, laikytųsi žaidimo disciplinos. Antrame kėlinyje, kuomet į aikštę įėjo G. Marcišauskas, žaidimas smarkiai pasikeitė. Atsirado agresija, vadovavimas – nuo to viskas ir prasideda. Jauni žaidėjai, gavę kontaktą, dažnai patiria šoką.  Jie pasimeta ir nežino, ką toliau daryti. Tam ir dirbame šia kryptimi. Ugdome jaunimą, kuris, manyčiau, žaidžia visai neblogai.“

Geriausias rungtynių žaidėjas Augustas Muliuolis pripažino, kad komandai dar yra kur tobulėti ir gyrė komandos draugus:

„Rungtynės – neblogos, ypač antras kėlinys. Lyginant su pirmomis rungtynėmis, padarėme pažangą. Dar tikrai yra ką taisyti, bet gynyboje susitvarkėme neblogai, pasinaudojome varžovų klaidomis ir padarėme tai, ką turėjome padaryti. Stengėmės laikytis disciplinos, bet buvo techninio broko, todėl tas rungtynių planas sugriūdavo. Šiandien labai gerai gynėsi Tadas Aleksonis, labai patiko Evaldo Kanopackio gynyba krašte.“

Lietuvos R-15 čempionate žaidžiama vieno rato sistema, o čempionai bei prizininkai paaiškės rugsėjo 26 d.

Antrajame pagal pajėgumą Lietuvos regbio čempionate taškų dalybos vyksta šiuo principu: pergalė – 3 taškai, lygiosios – 2 taškai, pralaimėjimas – 1 taškas.

Po 2 turų čempionate pirmauja pergalingai žygiuojantys „CITMA-Kalvis-Jupoja“ (2/0) ir „VRA-Tomosta“ (2/0) klubai. Lentelės vidurį kol kas dalinasi „Geležinis vilkas“ (1/1) ir Klaipėdos „Kovas“–Plungės „Perkūnas“ (1/1), o „Baltrex-ŠPRC“ (0/2) ir „Klevo-PRS“ (0/2) vis dar medžioja pirmąją pergalę.

Trečiojo R-15 turo tvarkaraštis (rugsėjo 12 d., šeštadienis)

14:00 val. Šiaulių „CITMA-Kalvis–Jupoja“ – Šiaulių „Baltrex-ŠPRC“ (Šiauliai)

14:00 val. Vilniaus „VRA-Tomosta“ – Vilniaus „Geležinis vilkas“ (Vilnius)

14:00 val. Klaipėdos „Kovas“–Plungės „Perkūnas“ – Panevėžio „Klevas-PRS“ (Klaipėda)

GALERIJA

  • Lietuvos regbio-15 čempionate – dvivaldystė, apmaudas ir mentorystė
  • Lietuvos regbio-15 čempionate – dvivaldystė, apmaudas ir mentorystė
  • Lietuvos regbio-15 čempionate – dvivaldystė, apmaudas ir mentorystė
A. Staponkaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS