Lietuvos rinktinė į Europos žaidynes vyks rekordinio dydžio ir gali būti dar gausesnė | kl.lt

LIETUVOS RINKTINĖ Į EUROPOS ŽAIDYNES VYKS REKORDINIO DYDŽIO IR GALI BŪTI DAR GAUSESNĖ

  • 0

„Europos žaidynės – didžiausias dalyvių skaičiumi sporto renginys žemyne. Tikiuosi, mūsų sportininkai nudžiugins medaliais“, – sakė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Į Krokuvoje (Lenkija) vyksiančias trečiąsias Europos žaidynes vyks rekordinio dydžio Lietuvos rinktinė – 125 sportininkai, tačiau tai dar negalutinė sudėtis.

Mūsų šaliai turėtų atstovauti 46 lengvosios atletikos, 13 regbio, 10 baidarių ir kanojų sprinto, 4 kanojų slalomo, po 8 šiuolaikinės penkiakovės, bokso ir trijulių krepšinio (moterų ir vyrų komandos), 7 fechtavimosi, 4 padelio teniso, 3 kalnų dviračių, po 2 BMX dviračių, šaudymo, tekvondo, šuolių į vandenį, šaudymo iš lanko ir po vieną badmintono, stalo teniso, breiko ir tekbolo atstovą.

„Dar galime gauti papildomų kvotų, tad rinktinė būtų gausesnė“, – teigė Lietuvos misijos vadovas Einius Petkus.

Pirmą kartą Europos žaidynės įvyko 2015-aisiais Baku, Azerbaidžane. Lietuvos rinktinę sudarė 70 sportininkų. 2019-aisiais Baltarusijos sostinėje Minske varžėsi 72 mūsų šalies atletai.

Dar galime gauti papildomų kvotų, tad rinktinė būtų gausesnė.

Aukso medalius yra iškovoję kanojininkas Henrikas Žustautas, plaukikas Andrius Šidlauskas, treko dviratininkė Simona Krupeckaitė ir gimnastas Robertas Tvorogalas.

Birželio 21–liepos 2 d. Krokuvos, Mažosios Lenkijos ir Silezijos regionų sporto arenose bus surengtos 26 sporto šakų varžybos, iš jų 19 turės ikiolimpinės atrankos statusą.

Kelialapius į 2024 m. Paryžiaus vasaros olimpines žaidynes galės iškovoti šaudymo iš lanko, sinchroninio plaukimo, lengvosios atletikos, badmintono, trijulių (3 prieš 3) krepšinio, bokso, breiko, kanojų slalomo, BMX dviračių, kalnų dviračių, nardymo, fechtavimosi, dziudo, šiuolaikinės penkiakovės, regbio-7, šaudymo, stalo teniso, tekvondo, triatlono atstovai.

„Džiaugiuosi, kad Europos olimpiniai komitetai buvo vieningi ir į šias varžybas neįsileido karą Ukrainoje sukėlusios Rusijos ir jos veiksmus palaikančios Baltarusijos“, – pabrėžė D. Gudzinevičiūtė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS