Lietuvos tenisininkai: galbūt nesame favoritai, tačiau į Lenkiją atvykome kautis | kl.lt

LIETUVOS TENISININKAI: GALBŪT NESAME FAVORITAI, TAČIAU Į LENKIJĄ ATVYKOME KAUTIS

  • 0

Užleidę Plocko "Orlen" arenos kortą geriausiems Lenkijos tenisininkams Lietuvos Daviso rinktinės nariai antradienį išskubėjo į pirmą oficialų varžybų renginį - susitikimą su Lenkijos žurnalistais. Spaudos konferencijos metu lietuviai neslėpę geros nuotaikos ir tikino atvykę į Plocką kovoti dėl galutinės pergalės.

"Taip, galbūt, Lenkijos tenisininkai ir yra šio mačo favoritai, tačiau ši etiketė tikrai negarantuoja jiems pergalės. Jiems teks eiti į kortą ir įrodyti, kad yra pajėgesni už mus. O tai nebus lengva, nes mes atiduosime visas jėgas", - teigė Laurynas Grigelis.

Antroji Lietuvos raketė sakė nesureikšminantis fakto, kad Lietuvos tenisininkams ir vėl teks žaisti išvykoje. Arenoje, kurios didžioji dalis palaikys varžovus.

"Žiūrovai motyvuoja. Patikėkite, tikrai smagiau žaisti pilnoje arenoje nei prie tuščių tribūnų. Taip, galbūt tribūnos mūsų nepalaikys, tačiau tiek žaidę svečiuose mes prie to jau pripratome. Patikėkite, Sarajeve tribūnos taip pat nebuvo mums draugiškos. Juolab, šį kartą turėsime daugiau savų sirgalių. Girdėjome, jog jų planuoja atvažiuoti trys ar keturi šimtai".

Ričardas Berankis sulaukė klausimų apie prieš keletą metų vykusius jo ir Lenkijos rinktinės lyderio Jeržy Janovičiaus susitikimus.

"Žaidėme du kartus ir, suprantama, man labiau įsiminė mūsų pirmas mačas, vykęs JAV atvirojo čempionato jaunių turnyro finale. Vien jau todėl, kad tas susitikimas pasibaigė mano pergale, o didžiojo kirčio turnyrų, kad ir jaunių, tu nelaimi kasdien. Kitą kartą žaidėme "Challenger Tour" serijos turnyre Achene (Vokietija) ir tuomet ilgas ir įtemptas mačas pasibaigė jūsiškio pergale. Tačiau visa tai vyko labai taip seniai. Bus tikrai įdomu sužaisti su Jerzy'u po ilgos pertraukos", - sakė R. Berankis.

Anot jo, patekimas į pirmą Daviso taurės varžybų grupę yra didelis ir svarbus įvykis Lietuvai.

"Galbūt, mes - žaidėjai, treneris - didelio papildomo spaudimo dėl to ir nejaučiame. Tačiau kartu turime pripažinti, kad Lietuvai ir mūsų šalies tenisui debiutas pirmoje Daviso taurės grupėje yra tikrai reikšmingas įvykis. Ilgus metus bandę pernai mes pagaliau pasiekėme šį tikslą, todėl dabar norime sužaisti čia kuo geriau. Vien jau tam, kad Lietuvoje dar labiau išaugtų teniso populiarumas", - aiškino R. Berankis.

Lenkijos žurnalistai taip pat bandė sužinoti ar Lietuvos rinktinės kapitonas Rimvydas Mugevičius varžovams yra parengęs netikėtumų.

"Suprantate, jei dabar jums viską papasakosiu, tai nebebus netikėtumas penktadienį", - atvirauti nebandė R. Mugevičius.

"Matau, kad mūsų komanda noriai dirba treniruotėse. Esame patenkinti savo forma, taip pat čia sudarytomis sąlygomis. O apie konkrečias pavardes galėsime pasikalbėti penktadienį. Juolab, sprendžiant pagal Lenkijos rinktinės sudėtį, jūsų kapitonas taip pat gali turėti siurprizų mums".

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS