Lietuvos teniso sąjunga paskirstė paramą perspektyviausiems jauniams | kl.lt

LIETUVOS TENISO SĄJUNGA PASKIRSTĖ PARAMĄ PERSPEKTYVIAUSIEMS JAUNIAMS

  • 0

Lietuvos teniso sąjunga (LTS) perspektyviausiems jauniesiems šalies tenisininkams paskirstė pirmąją šių metų „Lietuvos jaunių teniso rinktinės“ paramos programos lėšų dalį – 6 tūkst. eurų.

1760 eurų atiteko Viliui Gaubui (Šiaulių teniso akademija), 1540 eurų parama buvo skirta Edui Butvilui (klubas „Baltic tennis club“). 730 eurų suma paskirta Laimai Vladson (klubas „Baltic tennis club“), 610 eurų – Augustui Gečiauskui (Kauno teniso mokykla), o 550 eurų – Juliui Aleksandrovui (klubas „Tennis star“). Patricijai Paukštytei (Vilniaus teniso akademija) buvo skirta 440 eurų parama, o 370 eurų paskata atiteko Liepai Šataitei (Šiaulių teniso akademija).

„Šią paramą kasmet skiriame perspektyviausiems mūsų jauniams, jau rodantiems neblogus rezultatus tarptautiniuose turnyruose. Tai yra savotiškas mūsų padrąsinimas jiems rinktis teniso profesionalų kelią. Galbūt šie pinigai, kuriuos sportininkai gali panaudoti dalyvavimui turnyruose, pasirengimo procesui, yra labiau simboliniai. Tačiau net ir tokios sumos gali reikšti vieną ar kitą papildomą turnyrą, vadinasi ir papildomus reitingų taškus ir aukštesnes pozicijas juose. Šį kartą didesniąją paramos programos lėšų dalį skyrėme Viliui Gaubui ir Edui Butvilui. Labai džiaugiuosi dėl jų pasiekimų. Viliuosi, kad Edas jau pačiu artimiausiu metu grįš tarp šimto pajėgiausių pasaulio aštuoniolikmečių tenisininkų ir šio reitingo pirmame šimtuke mes turėsime du mūsiškius“, – sako LTS prezidentas Ramūnas Grušas.

Septyniolikmetis V.Gaubas šiuo metu pasaulio aštuoniolikmečių piramidėje užima 78-ą vietą. To paties amžiaus E. Butvilas šiame reitinge yra 110-as. P. Paukštytė užima 255-ą vietą analogiškame merginų reitinge.

Keturiolikmetė L.Vladson yra 17-a Europos U-14 reitinge. Jos bendraamžiai A.Gečiauskas ir J.Aleksandrovas tarp keturiolikmečių vaikinų yra atitinkamai 58-as ir 78-as Europoje. Vieneriais metais vyresnė L.Šataitė tarp Europos šešiolikmečių yra 111-a.

„Lietuvos jaunių teniso rinktinės“ paramos programos LTS įgyvendina rėmėjų lėšomis. Programos parama LTS Valdybos sprendimu yra paskirstoma pagal patvirtintus kriterijus (žaidėjų vietą ATP, WTA, ITF, Tennis Europe reitinguose). LTS vykdo šią programą nuo 2014 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS