Lietuvos tinklinio čempionai pirmąjį ratą užbaigė be kluptelėjimų | kl.lt

LIETUVOS TINKLINIO ČEMPIONAI PIRMĄJĮ RATĄ UŽBAIGĖ BE KLUPTELĖJIMŲ

Savaitgalį tęsėsi kovos „Meistro kodo“ Lietuvos vyrų tinklinio čempionate, kuriame ir toliau nesulaikomai rungtyniauja nugalėtojo titulą ginantis Šiaulių „Elgos-Grafaitės-SC Dubysos“ klubas.

Šiauliečiai savo aikštėje 3-0 (25:13, 25:14, 25:19) nugalėjo Vilniaus universiteto (VU) ekipą ir pirmąjį ratą baigė nepraradę nei vieno taško.

Nugalėtojams 18 taškų pelnė Arvydas Mišeikis, 10 – Tomas Grigalaitis, 9 – Armandas Bielskus. Vos septynis žaidėjus į Šiaulius atsivežusioje VU ekipoje 8 taškus surinko Karolis Palubinskas, 6 – Tadas Auruškevičius.

„Rungtynės buvo panašios į prieš tai žaistus mačus. Tarp kitų komandų yra labai mažas lygių skirtumas, o mums trūksta rimtų kovų. Gaila, kad būsimi mūsų varžovai finaluose Gargždai tą gauna Baltijos lygoje. Tokia realybė, kad mums trūksta rimtesnio lygio kovų. Dėl to mums sunku šiuo momentu nustatyti savo pajėgumą“, – sakė šiauliečių lyderis A. Mišeikis.

VU narys Mantas Donėla neslepia, kad surinkti pilną sudėtį universiteto komandai yra sudėtinga, o tik su pilna sudėtimi galima rimčiau priešintis čempionams.

„Dėl siauros rotacijos žaidėjai turėjo žaisti ne savo pozicijose. Tai mums labai pakiša koją šiemet. Norėtųsi, kad žaidėjai labiau rinktųsi į rungtynes bei treniruotes“, – teigė M. Donėla.Kitose rungtynėse Vilniaus rajono sporto centras Savanorių sporto arenoje 3-1 (25:21, 13:25, 26:24, 25:20) įveikė Kauno RIO klubą.

Šeimininkams 11 taškų pelnė Edvinas Romanovskis, po 10 – Marekas Lučinskis ir Aurimas Pavasaris.  Kauno ekipoje 12 taškų surinko Džiugas Jankevičius, 11 – Mindaugas Mikalauskas.

Prieš tai kauniečiai namuose 3-0 (25:18, 25:22, 25:20) pranoko „Vilnius TECH“ tinklininkus ir įsirašė antrąją pergalę. Kauno komandai M. Mikalauskas pelnė 17, o D. Jankevičius – 16 taškų. Svečių gretose išsiskyrė Mykolas Suchanekas (11 tšk.).

Ateinantį savaitgalį „Meistro kodo“ Lietuvos tinklinio čempionate bus sužaistos dvejos rungtynės. VU šeštadienį namuose priims Marijampolės „Sūduvą“, o sekmadienį jau „Sūduva“ savo aikštėje susitiks su Kauno RIO.

„Teida“ Lietuvos moterų tinklinio čempionato vienintelėse rungtynėse šalies vicečempionė „Kauno-VDU“ komanda savo aikštėje 3-0 (25:13, 25:7, 25:16) nepaliko vilčių Lietuvos U20 rinktinei.

Šeimininkėms 14 taškų pelnė Martyna Paukštytė, 10 – Gvanca Ulumbelašvili. Jaunimo komandoje rezultatyviausiai žaidė Roberta Gabulaitė ir Anastasija Jesipenko (po 5 tšk.).

Šeštadienį Lietuvos U20 rinktinė Kaune susitiks su Vilniaus VMSM „Sostinės tauro“ ekipa.

GALERIJA

  • Lietuvos tinklinio čempionai pirmąjį ratą užbaigė be kluptelėjimų
  • Lietuvos tinklinio čempionai pirmąjį ratą užbaigė be kluptelėjimų
„SC Dubysos“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS