Lietuvos trispalvė iškelta Londone: trims klaipėdiečiams – aukso ir sidabro medaliai | kl.lt

LIETUVOS TRISPALVĖ IŠKELTA LONDONE: TRIMS KLAIPĖDIEČIAMS – AUKSO IR SIDABRO MEDALIAI

  • 0

Anglijos sostinėje Londone dvi dienas vykusiame galingame tarptautiniame braziliškojo „džiu-džitsu“ imtynių kovų turnyre „British Open 2019“, kuriame iš viso varžėsi bemaž 1500 sportininkų iš daugiau nei 10 skirtingų Europos šalių, įspūdingai pasirodė Klaipėdos braziliškojo „džiu-džitsu“ akademijos atstovai.

Trys klaipėdiečiai iškovojo keturis aukso ir vieną sidabro medalius.

Londone Lietuvos garbę gynę klaipėdiečiai kovojo varžybose su kimono (GI) ir be kimono (NO-GI).

Pirmąją turnyro dieną kovose su kimono (GI) savo svorio ir absoliučioje kategorijose tarp rudos spalvos diržų du aukso medalius iškovojo gerai klaipėdiečiams pažįstamas ir įvairias imtynių rūšis propaguojantis Marius Rudnickas.

Antrąją dieną varžybose su kimono (GI) tarp baltų diržų atstovų aukso medaliu pasidabino Sergejus Pigarev. Jis finalinėje dvikovoje įveikė galingą varžovą – šių metų Europos vicečempioną Ozan Kemal iš Anglijos.

Martynas Andrikis, kovojęs absoliučioje svorio kategorijoje su kimono (GI), tarp mėlynų diržų atstovų tapo vicečempionu. Klaipėdietis aiškia persvara įveikė tris varžovus ir tik finale nusileido sportininkui iš Prancūzijos Abdel-Kalim Thomas Mastouri.

Antrąją varžybų dieną prasidėjus kovoms be kimono (NO-GI) Marius Rudnickas vėl buvo neįveikiamas ir, nugalėjęs keturis varžovus, iškovojo trečiąjį aukso medalį.

Jis ne tik pats puikiai dalyvauja varžybose, bet ir treniruoja jaunąją kartą. Būtent M. Rudnickas šioms varžyboms paruošė kitus klaipėdiečius.

M. Rudnickas yra garsiosios Klaipėdos sambo ir dziudo mokyklos auklėtinis. Jis ilgą laiką treniravosi pas nusipelniusius Klaipėdos imtynių trenerius – Joną Tilviką (pirmasis Mariaus treneris), Arsenijų Jefišovą, Dmitrijų Čelpanovą ir Mindaugą Railą.

Tokiai mažai valstybei, kaip Lietuva, tai tikrai didelis pasiekimas, kai braziliškojo „džiu-džitsu“ imtynių bendruomenė Lietuvoje yra palyginus labai nedidelė.

M. Rudnickas yra universalus kovotojas – daugkartinis sambo, dziudo, kovinio sambo, „grappling“ imtynių įvairių varžybų nugalėtojas ir prizininkas, dalyvavo ir MMA kovų ringuose.

Šiuo metu M. Rudnickas treniruojasi ir žinių semiasi kartu su vienu iš braziliško „džiu-džitsu“ imtynių pradininku Lietuvoje Donatu Uktveriu. Mariaus dziudo treneriai, kurie taip pat padėjo pasiruošti šioms varžyboms – J. Tilvikas ir Aandrius Mikėnas (dziudo).

Visi trys Londone kovoję ir laurus pelnę klaipėdiečiai šiame turnyre atstovavo tarptautinei braziliškojo „džiu-džitsu“ akademijai „Roger gracie Academy“. Pagal iškovotų medalių skaičių ši akademija iškovojo antrąją vietą. Taigi, klaipėdiečiai prisidėjo prie šio titulo.

„Tokiai mažai valstybei, kaip Lietuva, tai tikrai didelis pasiekimas, kai braziliškojo „džiu-džitsu“ imtynių bendruomenė Lietuvoje yra palyginus labai nedidelė ir aktyviai sportuojančiu ir tarptautiniuose turnyruose dalyvaujančių sportininkų yra gana nedaug, lyginant su kitomis Europos ar pasaulio valstybėmis“, – sakė Klaipėdos braziliškojo „džiu-džitsu“ akademijos treneris ir kovotojas M. Rudnickas.

Informacija

Braziliškas „džiu-džitsu“ (angl. Brazilian Jiu-Jitsu, trumpinamas – BJJ) – kovos menas ir kovinių sporto šakų atmaina, kurios pagrindą sudaro imtynių veiksmai ir ypač – kova parteryje (ant žemės). Šio meno šaknys glūdi XX a. pradžioje tik atsiradusio Kodokan dziudo kovos menų šakoje, sukurtoje daugelio japoniško „dziu-dziutsu“ (jap. Ju-Jutsu) mokyklų (jap. Ryu) pagrindu.

Braziliškojo „džiu-džitsu“ principas – silpnesnis taip pat sėkmingai gali apsiginti nuo fiziškai stipresnio priešininko gerai išmanydamas kūno judėjimą ir tiksliai atlikdamas techninius veiksmus. Šie daugiausiai pagrįsti sverto principu ir sąnarių laužimo bei smaugimo būdais. BJJ galima treniruotis savigynai, sportinėms varžyboms (su kimono (jap. gi) ir be kimono) ir kovų be taisyklių (angl. Mixed Martial Arts, trumpinamas MMA) varžyboms. Svarbią vietą treniruotėse užima ristynės naudojant laisvą techniką ir lengvas imtyniavimas, kuriant pozicines situacijas su partneriu.

GALERIJA

  • Lietuvos trispalvė iškelta Londone: trims klaipėdiečiams – aukso ir sidabro medaliai
Asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS