Lietuvos vyrų regbio-7 rinktinė išvyko į istorinį turnyrą Čilėje | kl.lt

LIETUVOS VYRŲ REGBIO-7 RINKTINĖ IŠVYKO Į ISTORINĮ TURNYRĄ ČILĖJE

  • 0

Lietuvos vyrų regbio-7 rinktinė išvyko į tolimąją Čilę, kur šį savaitgalį mūsiškių laukia istorinis debiutas pasaulio regbio-7 „Challenger“ serijos turnyre.

Šio turnyro nugalėtojams atiteks pilnavertis kelialapis į prestižinę pasaulio regbio-7 seriją („Rugby Sevens World Series“).

Galimybę dalyvauti šiame turnyre lietuviai pelnė praėjusiais metais Europos pirmenybėse užėmę ketvirtąją vietą.

„Turime nuostabią progą pirmą kartą išbandyti savo jėgas pasaulio serijos atrankos turnyre. Tikiuosi, kad tai nebus paskutinis karta. Dirbant stipriai ir nuosekliai, ten dar turėtume sugrįžti ir ateityje“, - sakė Lietuvos rinktinės treneris Tomas Zibolis.

Pasaulio regbio-7 „Challenger“ serijoje varžysis po 12 vyrų ir moterų komandų iš šešių žemynų. Varžybos vyks olimpinių žaidynių turnyro formatu.

Lietuvos regbininkai Čilėje žais D grupėje, kur susitiks su Vokietijos, Ugandos ir Urugvajaus komandomis. Apie turnyro lygį gerai iliustruoja faktas, kad dauguma komandų šiemet dalyvaus pasaulio regbio-7 čempionate. Jame varžysis tiek Uganda, tiek Europos vicečempionė Vokietija, tiek Urugvajus.

„Bandysime priešininkus nustebinti. Tęsiame darbus, kurie prasidėjo prieš šį sezoną. Nuotaikos puikios. Prasidėjęs „Top“ lygos sezonas per daug nesutrukdė. Žaidėjai kaip tik gavo gero regbio, gero kontakto“, - teigė treneris.

Turnyrą Čilės sostinėje Santjage lietuviai pradės rugpjūčio 12 dieną 19.45 val. Lietuvos laiku akistata su Vokietija. Ji yra gerai pažįstama iš kovų Europos čempionate. Po to, vidurnaktį Lietuvos laiku, mūsiškiai žais su Urugvajumi. Šeštadienį grupės etapą Lietuvos rinktinė 18.04 val. baigs susitikimu su Uganda.

„Regbis-7“ yra tokia sporto šaka, kad jeigu priešininkų komandai neduosi kamuolio, neleisi kontroliuoti pačio žaidimo, tai ir žymiai silpnesnė ekipa gali laimėti prieš pačius grandus. Matėme pavyzdį, kai portugalai tokiu būdu palaužė Europos čempionus ispanus ir užtvėrė jiems duris į pasaulio čempionatą. Mes esame nusiteikę taip pat – su geromis nuotaikomis, gerai nusiteikę. Turime pirmą bandymą ir pasistengsime, kad jis nebūtų prisvilęs. Važiuojame kautis ir parodyti savo šalį, kaip mokančią žaisti regbį. Neabejoja, kad laukia geros kovos ir geros emocijos“, - kalbėjo T. Zibolis.

Treneris prisipažįsta, kad svajoti apie kelialapį į pasaulio seriją šiuo metu yra sudėtinga. Visgi, kol nors mažas šansas dėl jo pakovoti yra, tol Lietuvos regbininkai yra pasiryžę atiduoti visas jėgas.

Vienas Lietuvos rinktinės lyderių Vytaras Bloškys pabrėžė, kad Čilėje Lietuva bus viena iš trijų Europos šalių, todėl tai yra didelė garbė.

„Tikslas yra kuo geriau sužaisti kiekvienose rungtynėse. Tai bus nauja patirtis, nes niekada nesame žaidę su tokiomis šalimis kaip Uganda ar Urugvajus. Stebėjome jų žaidimą ir matėme, kad jie yra lygiai žaidę su stipriausiomis pasaulio komandomis“, - teigė V. Bloškys.

Jis neslepia, kad dalyvavimas tokiame turnyre yra toks, apie kurį kadaise būdavo sunku net įsivaizduoti.

„Kai kuriems vyresniems žaidėjams tai gali būti paskutinė tokia galimybė, todėl čia nori ar nenori, privalai atiduoti visas savo jėgas. Šį turnyrą stebės visą pasaulis, todėl manau, kad kiekvienas asmeniškai viduje norėtume pasirodyti kuo geriau, o tada bus geras ir visos rinktinės žaidimas“, - sakė V. Bloškys.

GALERIJA

  • Lietuvos vyrų regbio-7 rinktinė išvyko į istorinį turnyrą Čilėje
  • Lietuvos vyrų regbio-7 rinktinė išvyko į istorinį turnyrą Čilėje
  • Lietuvos vyrų regbio-7 rinktinė išvyko į istorinį turnyrą Čilėje
„Rugby Europe“ ir LRF nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS