LTOK prezidentė: ne visus pasiekimus galima pasverti medaliais | kl.lt

LTOK PREZIDENTĖ: NE VISUS PASIEKIMUS GALIMA PASVERTI MEDALIAIS

Antradienį Nacionaliniame operos ir baleto teatre bus apdovanoti geriausi 2015 metų sportininkai.  

Iš viso – 11 nominacijų: metų sportininkė ir sportininkas, moterų ir vyrų komanda, metų sportininkas su negalia, metų pergalė, treneris, proveržis bei sugrįžimas, taip pat apdovanojimai skiriami už pagalbą sportininkams ir viso gyvenimo nuopelnus.

Dalį laureatų rinko sporto mėgėjai – jų balsai sudaro ketvirtį bendro balo. Kita dalis – Tautinio olimpinio komiteto, Lietuvos sporto žurnalistų federacijos bei Kūno kultūros ir sporto departamento balsai. 

LRT TELEVIZIJOS laidos „Labas rytas, Lietuva“ žurnalistai gatvėje pakalbino praeivius ir pasidomėjo, už ką balsuotų jie. Daugelis kaip geriausius Lietuvos sportininkus išskyrė plaukikę Rūtą Meilutytę, krepšininkus Arvydą Sabonį, Joną Valančiūną, Joną Mačiulį, Mantą Kalnietį, tenisininką Ričardą Berankį, disko metiką Virgilijų Alekną. 

„Turėjome tikrai gražių pergalių. Turime jaunų sportininkų, kurie turi galimybę varžytis šiais metais ir galbūt laimėti aukštas vietas Rio de Žaneire. Sportas visada juda į priekį. Mes negalime kiekvieną kartą visko pasverti tik medaliais. Kartais kažkoks sportininkas pasirodo labai ir gerai ir mes matome perspektyvą – tai taip pat yra didžiulis pasiekimas“, – pasakojo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto pirmininkė Daina Gudzinevičiūtė.

Geriausių sportininkų rinkimai rengiami nuo 1994 metų.

Visą pokalbį su D. Gudzinevičiūte ir praeivių nuomones išvysti galite įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS