Lyderiai linkėjo sėkmės rinktinėms | kl.lt

LYDERIAI LINKĖJO SĖKMĖS RINKTINĖMS

2023 metų geriausia Lietuvos rankininke trečią kartą išrinkta 22-ejų metų Aušra Arciševskaja, rankininku šeštą kartą – 37-erių Aidenas Malašinskas.

Balsavo ir sirgaliai

Lietuvos rankinio federacijos (LRF) organizuotuose „Hummel“ geriausiųjų rinkimuose galutinius rezultatus lėmė LRF narių, ekspertų komisijos ir rankinio gerbėjų susumuoti balsai (nuomonę pareiškė beveik 2 tūkst. sirgalių).

Čekijos klubui „Banik Most“ atstovaujanti A. Arciševskaja nukonkuravo Kauno rajono „Cascados-Garliavos SM“ žaidėjas Martyną Vaitkutę ir Emilę Aglinskaitę.

„Labiausiai įsiminęs praeitų metų įvykis – sugrįžimas į Lietuvos rinktinę. Ji praleido pasaulio čempionato atrankos turnyrą, o man kelias į ją buvo dar ilgesnis, nes gydžiausi sunkią traumą. Labai smagu vėl vilkėti nacionalinės komandos aprangą, labai noriu, kad išsipildytų svajonė – patektume į Europos čempionato finalo turnyrą, – sakė iš Vilniaus kilusi A. Arciševskaja. – Rinktinę papildė jaunos žaidėjos, perspektyvios 17-metės rankininkės. Tikiuosi, kad jaunas kolektyvas gali pasiekti gerų rezultatų.“

Lietuvos rankininkės 2024 m. Europos čempionato atrankos penktoje grupėje pernai rudenį 14:47 pralaimėjo ispanėms ir 28:31 – Šiaurės Makedonijos atstovėms.

Šiemet vasarį ir kovą mūsiškės išmėgins jėgas su azerbaidžanietėmis, balandį – su ispanėmis ir makedonėmis. Į finalo turnyrą iškart pateks 1-2 vietas grupėje užėmusios ekipos, o trečios komandos likimą lems kitų grupių rezultatai.

Jaunimas: naujos rankininkų kartos lyderiai – G. Pilikauskaitė ir T. Drakšas. / rankinis.lt nuotr.

Abejonės dėl karjeros

A. Malašinskas geriausių Lietuvos rankininkų rinkimuose nugalėjo Tadą Stankevičių (Alytaus „Varsa-Stronglasas“) ir vartininką Giedrių Morkūną (Vilniaus „Šviesa“).

„Labai džiaugiuosi pripažinimu, nes suprantu, kad tai tikriausiai – paskutinis kartas, kai dalyvavau šiuose rinkimuose, nes jau buvo užplūdusios mintys dėl tolesnės karjeros. Juolab, kad su Lietuvos rinktine nepavyko antrą kartą iš eilės patekti į Europos čempionato finalo turnyrą, klube irgi viskas nesiklostė taip, kaip norėtųsi, – kalbėjo Vokietijos „Melsungen“ klube žaidęs ir į Rumunijos „Buzau“ ekipą persikėlęs A. Malašinskas. – Kai tau 37-eri, reikia gerokai daugiau pastangų, kad žaidimo lygis būtų optimalus. Kai sekasi žaisti, tuomet labiau pasitikiu savimi.“

A. Malašinskas yra tarp dešimties rezultatyviausių Rumunijos čempionato rankininkų ir antras pagal rezultatyvius perdavimus.

Kai tau 37-eri, reikia gerokai daugiau pastangų, kad žaidimo lygis būtų optimalus.

„Noriu palinkėti, kad Lietuvos rinktinė kuo greičiau vėl patektų į pasaulio ar Europos čempionato finalo turnyrą. Taip pat labai laukiame, kad jauni rankininkai papildytų nacionalinę komandą, nes dabar jos branduolį sudaro 30-metį perkopę žaidėjai. Linkiu, kad daugiau sirgalių palaikytų ne vien rinktinę, bet ir savo miestų komandas, kad vaikai ir jaunimas aktyviau rinktųsi šį įdomų komandinį sportą.“

Naujos kartos talentai

Geriausia 2023 m. jaunąja Lietuvos rankininke išrinkta 17-metė Gabija Pilikauskaitė, rankininku – 19-metis Tomas Drakšas.

G. Pilikauskaitė su šalies jaunimo ir jaunių rinktinėmis iškovojo šių amžiaus grupių Europos čempionatų bronzos medalius, buvo rezultatyviausia abiejų turnyrų žaidėja. Be to, lietuvė pateko tarp 30 perspektyviausių savo amžiaus Europos rankininkių ir dalyvavo tarptautinėje talentų stovykloje.

Nacionalinės rinktinės debiutantė G. Pilkauskaitė su Vilniaus „Sostinės tauro“ komanda praeitą sezoną iškovojo Lietuvos čempionato bronzą, buvo rezultatyviausia šalies moterų rankinio lygos žaidėja.

T. Drakšas jau debiutavo Lietuvos vyrų rankinio rinktinėje ir padėjo jai iškovoti Baltijos jūros šalių taurę. Vienas Klaipėdos „Dragūno“ komandos lyderių – Lietuvos vicečempionas, buvo pripažintas Baltijos lygos turnyro geriausiu įžaidėju.

GALERIJA

  • Lyderiai linkėjo sėkmės rinktinėms
rankinis.lt nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS