M. Paulikienė ir A. Raupelytė – jau tarp 16 stipriausių Europos komandų | kl.lt

M. PAULIKIENĖ IR A. RAUPELYTĖ – JAU TARP 16 STIPRIAUSIŲ EUROPOS KOMANDŲ

Vienoje (Austrija) vykstančiame Europos paplūdimio tinklinio čempionate ketvirtadienį Lietuvos komandoms teko išgyventi tikras dramas, kurios baigėsi skirtingai.

Moterų turnyro pirmajame atkrintamųjų varžybų rate M. Paulikienė su A. Raupelyte po labai atkaklios kovos 2-1 (21:17, 22:24, 15:12) įveikė čekes Barborą Hermannovą ir Marie-Sarą Stochlovą.

Lietuvės labai sėkmingai pradėjo susitikimą ir po M. Paulikienės padavimų serijos pirmavo 4:0. Su komfortabiliu pranašumu mūsiškės kontroliavo seto eigą ir jį užtikrintai laimėjo. Antrajame sete vyko atkakli kova, kur viskas sprendėsi pačioje pabaigoje. Šįkart seto pabaigą geriau sužaidė čekės.

Trečiojo seto viduryje Lietuvos paplūdimio tinklininkės kiek atitrūko nuo varžovių ir, nors pabaiga pareikalavo nemažai nervų, lietuvės išnaudojo savo šansus ir šventė pergalę.

Ketvirtadienį 18 val. vyksiančiame aštuntfinalyje M. Paulikienė ir A. Raupelytė žais su penktąją vietą pasaulio reitinge užimančiomis olandėmis Katja Stam ir Raisa Schoon. Jos yra praėjusių metų Europos čempionato bronzos medalių laimėtojos, taip pat per pastaruosius 1,5 metų laimėjo net tris prestižinius „Beach Pro Tour Elite 16“ serijos turnyrus.

Beje, praėjusiais metais Europos čempionate Miunchene olandės grupių etape susitiko su lietuvėmis Ieva Dumbauskaite ir Gerda Grudzinskaite. Pergalę Nyderlandų atstovės tuomet iškovojo po trijų setų kovos.

Ketvirtadienį Vienoje kovas pradėjo vyrai. Per plauką nuo pirmosios pergalės buvo debiutantai iš Lietuvos Patrikas Stankevičius ir Audrius Knašas.

Jie F grupės pusfinalyje po atkaklios kovos 1-2 (19:21, 26:24, 13:15) nusileido olandams Leonui Luiniui ir Yorickui de Grootui.

Visuose trijuose setuose vyko lygi kova ir viską lėmė smulkios detalės. Šįkart jos buvo palankesnės olandams.

Dėl trečiosios vietos grupėje ir paskutinio kelialapio į atkrintamąsias varžybas mūsiškiai žais su austrais Timo Hammarbergu ir Timu Bergeriu, kurie 0-2 (14:21, 11:21) neatsilaikė prieš vokiečius Nilsą Ehlersą ir Clemensą Wicklerį.

Europos paplūdimio tinklinio čempionate dalyvauja po 32 vyrų ir moterų komandas. Į atkrintamąsias varžybas pateks po tris stipriausias grupių komandas. Grupių nugalėtojai iškart pateks į antrąjį atkrintamųjų varžybų ratą.

Europos paplūdimio tinklinio čempionato prizų fondą sudaro 200 tūkst. eurų.

GALERIJA

  • M. Paulikienė ir A. Raupelytė – jau tarp 16 stipriausių Europos komandų
„Volleyball World“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS