M. Schumacherio šalmo vaizdo kamera gali atskleisti nelaimės aplinkybes | kl.lt

M. SCHUMACHERIO ŠALMO VAIZDO KAMERA GALI ATSKLEISTI NELAIMĖS APLINKYBES

Prancūzijos tyrėjai tikrina vaizdo kamerą, kuri buvo pritvirtinta prie karjerą baigusio vokiečių lenktynininko Michaelio Schumacherio šalmo, aiškinantis Prancūzijos Alpėse slidinėjant ištikusį nelaimingą atsitikimą, po kurio septyniskart „Formulės 1“ čempioną ištiko koma.

Vienas šaltinis, artimas tą tyrimą atliekančioms Prancūzijos tarnyboms, penktadienio vakarą atskleidė, kad M. Schumacheris slidinėjo su vaizdo kamera, pritvirtinta prie jo šalmo, kai pargriuvo ir smarkiai susitrenkė galvą.

Šaltinis nurodė, kad šita kamera buvo paimta patikrinimui, ar joje esama kokių nors užuominų apie nelaimės aplinkybes.

M. Schumacherio 14-metis sūnus Mickas, kuris tuo metu leidosi nuo šlaito kartu su tėvu, taip pat yra apklausiamas tyrėjų, sakė šaltinis, patvirtindamas Prancūzijos laikraščio „Dauphine Libere“ paskelbtą žinią.

Šitokių tyrimo priemonių imtasi tą pačią dieną, kai M. Schumacheriui sukako 45 metai. Buvęs lenktynininkas tebelaikomas dirbtinai sukeltoje komoje ligoninėje Prancūzijos Alpių mieste Grenoblyje po gruodžio 29-ąją įvykusio incidento.

M. Schumacherio gerbėjai paminėjo jo gimtadienį, tyliai budėdami prie ligoninės per renginį, kurį iš dalies organizavo Italijos automobilių gamintoja „Ferrari“, kurios komandoje anksčiau lenktyniavo vokietis sportininkas.

Prancūzijos institucijos tiria įvairius veiksnius, galėjusius nulemti nelaimingą atsitikimą, per kurį M. Schumacheris rėžėsi galva į akmenį taip smarkiai, kad net jo šalmas perskilo pusiau.

Gelbėtojų sraigtasparnis tada evakavo M. Schumacherį iš nepažymėtos slidinėjimo trasos prabangiame Meribelio kurorte, kuriame jis turi valdą. Tuo metu M. Schumacheris atrodė prisitrenkęs, tačiau tebebuvo sąmoningas – bet neilgai trukus jį ištiko koma, todėl vokietis buvo nuskraidintas į ligoninę Grenoblyje.

Vėliau jam buvo atliktos dvi galvos operacijos, siekiant pašalinti kraujo krešulį ir sumažinti smegenų skysčio spaudimą. M.Schumacherio vadybininkas vėliausiame pranešime, paskelbtame trečiadienį, nurodė, kad sportininko būklė kritinė, bet stabili.

M.Schumacherio artimieji, įskaitant žmoną Corriną, du paauglius vaikus, tėvą Rolfą ir brolį Ralphą, kuris taip pat yra lenktynininkas, nuolat budi prie susižalojusio sportininko.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS