A. Malašinskas ir A. Arciševskaja vėl išrinkti geriausiais Lietuvos rankininkais | kl.lt

A. MALAŠINSKAS IR A. ARCIŠEVSKAJA VĖL IŠRINKTI GERIAUSIAIS LIETUVOS RANKININKAIS

  • 1

Išrinkti geriausi 2023 m. Lietuvos rankininkas ir rankininkė bei geriausi jaunieji Lietuvos rankinio žaidėjai.

Lietuvos rankinio federacijos (LRF) organizuotuose „hummel“ geriausiųjų rinkimuose galutinius rezultatus lėmė LRF narių, ekspertų komisijos ir rankinio gerbėjų susumuoti balsai. Rankinis.lt interneto svetainėje vykusiuose rinkimuose balsavo beveik 2 tūkst. rankinio sirgalių.

Geriausiu 2023 m. Lietuvos rankininku jau trečius metus iš eilės išrinktas Aidenas Malašinskas. Geriausio šalies rankininko titulą 37-erių metų A. Malašinskas pelnė jau šeštą kartą karjeroje. Uteniškis geriausiu buvo išrinktas 2016-2018 ir 2021-2023 m.

„Labai džiaugiuosi pripažinimu, nes širdyje suprantu, kad tai yra paskutinis kartas, kai esu išrenkamas geriausiu Lietuvos rankininku. Jau praėjusiais metais buvo kilę įvairių minčių dėl karjeros, nes metų pradžia buvo tikrai sunki. Su Lietuvos rinktine nepavyko antrą kartą iš eilės patekti į Europos čempionatą. Klube irgi viskas nesiklostė taip, kaip norėtųsi, – sakė praėjusį sezoną Vokietijos „Melsungen“ klube žaidęs, o prieš šį sezoną į Rumunijos „Buzau“ ekipą persikėlęs A. Malašinskas. – Būnant 37-erių metų reikia įdėti daug daugiau darbo, kad išlaikytum tokį žaidimo lygį. O kai klube gauni mažai žaisti, apninka visokios mintys dėl tolesnės karjeros. Gerai, kad antra metų pusė klostėsi visiškai skirtingai. Kai sekasi žaisti, pradedi daugiau pasitikėti savimi ir tada viskas daug geriau klostosi aikštelėje.“

A. Malašinskas praėjusiais metais Europos čempionato atrankos turnyre per 4 rungtynes pelnė 16 įvarčių buvo rezultatyviausias Lietuvos rinktinės gretose. Iš stipriausiu Europos nacionaliniu čempionatu laikomos Vokietijos „Bundesliga“ į Rumuniją persikėlęs lietuvis yra rezultatyviausių Rumunijos čempionato rankininkų dešimtuke bei antras pagal rezultatyvius perdavimus.

„Kaip ir kasmet, 2024 metais labiausiai norisi palinkėti, kad Lietuvos rinktinė kuo greičiau vėl patektų į pasaulio ar Europos čempionatą. Kad rankinio sirgaliams nereiktų ilgai laukti ir galėtų vėl išvysti Lietuvos rinktinę besivaržančią su stipriausiomis pasaulio komandomis, – linkėjo A. Malašinskas. – Taip pat labai laukiam, kad jauni rankininkai papildytų Lietuvos rinktinę, nes dabar rinktinės branduolį sudaro jau 30-etį perkopę žaidėjai. Norisi, kad Lietuvoje domėjimasis rankiniu vis augtų, kad kuo daugiau sirgalių palaikytų šalies rinktinę ir savo miestų komandas, kad vaikai ir jaunimas ateitų į treniruotes ir pamėgtų šį įdomų komandinį sportą.“

Geriausio 2023 m. Lietuvos rankininko rinkimuose antrą vietą užėmė Tadas Stankevičius. Apie karjeros pabaigą Lietuvos rinktinėje jau paskelbęs T. Stankevičius buvo vienas lyderių Europos čempionato atrankos turnyre, o su Alytaus „Varsos-Stronglaso“ klubu laimėjo LRF Supertaurę bei žaidė LRF taurės finale.

Trečią vietą rinkimuose užėmė Lietuvos rinktinės vartininkas Giedrius Morkūnas. Su Vilniaus „Šviesos“ komanda G. Morkūnas trečią kartą iš eilės tapo Lietuvos čempionu bei laimėjo LRF taurę.

Geriausia 2023 m. Lietuvos rankininke išrinkta Aušra Arciševskaja. 22 metų A. Arciševskaja geriausios titulą pelnė antrus metus iš eilės ir jau trečią kartą karjeroje. Pirmą kartą geriausios šalies rankininkės titulą vilnietė laimėjo 2019 m., būdama vos 18 metų.

„Labiausiai įsiminęs praėjusių metų momentas – sugrįžimas į Lietuvos rinktinę. Lietuvos rinktinė praleido pasaulio čempionato atrankos turnyrą, o man sugrįžimas užsitęsė dar ilgiau, nes prieš tai buvau gavusi sunkią traumą. Labai geras jausmas vėl vilkėti Lietuvos rinktinės aprangą. Atsirado daug didesnė ugnelė širdyje. Esu užsidegusi ir labai noriu su rinktine patekti į Europos čempionatą. Tai būtų svajonės išsipildymas, – sakė su Čekijos Mosto „Banik“ klubu praėjusį sezoną Čempionių lygoje rungtyniavusi A. Arciševskaja. – Rinktinę papildė jaunos žaidėjos. Perspektyvios 17-etės rankininkės jau dabar įneša didelį indėlį į rinktinės žaidimą. Labai tikiuosi, kad ši jauna komanda gali patekti į Europos čempionatą po labai ilgos pertraukos.“

Geriausios Lietuvos rankininkės rinkimuose antrą vietą užėmė Martyna Vaitkutė. Kauno r. „Cascada-HC Garliava“ komandos gretose M. Vaitkutė tapo Lietuvos čempione bei laimėjo LRF taurę ir Supertaurę.

Trečią vietą užėmė Lietuvos rinktinės įžaidėja Emilė Aglinskaitė. Su „Cascada-HC Garliava“ komanda E. Aglinskaitė tapo Lietuvos čempione, laimėjo LRF taurę ir Supertaurę bei praėjusį buvo išrinkta geriausia Lietuvos moterų rankinio lygos įžaidėja.

Geriausia 2023 m. jaunąja Lietuvos rankininke išrinkta 17-etė Gabija Pilikauskaitė. Lietuvos jaunimo ir jaunių rinktinių gretose G. Pilikauskaitė iškovojo bronzos medalius Europos U19 ir U17 čempionatuose bei tapo rezultatyviausia abiejų Europos čempionatų rankininke. Lietuvė pateko tarp 30 perspektyviausių savo amžiaus Europos rankininkių ir dalyvavo Europos rankinio federacijos surengtoje talentų stovykloje. Nacionalinėje Lietuvos moterų rinktinėje šiais metais debiutavusi G. Pilikauskaitė su Vilniaus SM „Sostinės tauras“ komanda praėjusį sezoną iškovojo Lietuvos čempionato bronzą ir tapo rezultatyviausia Lietuvos čempionato rankininke.

Geriausiu jaunuoju Lietuvos rankininku antrus metus iš eilės išrinktas Tomas Drakšas. 19-etis Lietuvos jaunimo rinktinės rankininkas šiais metais jau debiutavo nacionalinėje vyrų rinktinėje ir padėjo jai iškovoti Baltijos jūros taurę. Vienas Klaipėdos „Dragūno“ komandos lyderių tapo Lietuvos vicečempionu, o Baltijos lygoje buvo pripažintas geriausiu sezono įžaidėju.

GALERIJA

  • Aidenas Malašinskas
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Užpelkis

Parašykit tiesiai šviesiai - Lietuvos rankinis iš buvusių aukštumų tarybiniais metais, kada Kauno Granitas 1987, o Vilniaus Eglė 1988 ėmė pagrindines Europos klubines taures, nusirito iki mėgėjiško lygio. Dalyvavo vyrų rinktinė prieš du metus po labai ilgos pertraukos Europos čempionato finaliniame turnyre Slovakijoje tarp 24 komandų. Ir ką - trys rungtynės, trys pralaimėjimai. Galutinėj įskaitoj 21 vieta. Apgailėtina. Ir visiems, kurių rankose finansiniai ir administraciniai svertai - pokuij...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS