Mažeikių bėgime – brolio ir sesers Kančių triumfas | kl.lt

MAŽEIKIŲ BĖGIME – BROLIO IR SESERS KANČIŲ TRIUMFAS

  • 0

Tradicinis bėgimas „Bėgame už laisvę“ Mažeikiuose vasario 16 dieną baigėsi absoliučiu brolio ir sesers Remigijaus ir Loretos Kančių triumfu.

Kauno maratono klubo atstovai ne tik pirmieji įveikė 10 km distanciją ir tapo antrojo Lietuvos bėgimo taurės etapo nugalėtojais, bet ir pagerino trasos Mažeikiuose rekordą. Renginys sulaukė ir rekordinio dalyvių skaičiaus - 1317.

10 km distanciją greičiausiai įveikė ir trasos rekordą pagerino R. Kančys. Olimpietis maratonininkas ilgiausią atstumą Mažeikiuose nubėgo per 31 min. 23,6 sek. Antras finišo liniją kirto Aurimas Rimkus („Stadija“, 33 min. 26 sek.), trečias - Evaldas Nausėda („Bėgimo klubas“, 33 min. 34,7 sek.).

„Geras jausmas finišuoti vasario 16-ąją pirmam. Apskritai gera buvo Mažeikiuose, šiltai priėmė ir palaikė, o oras buvo nuostabus, - kalbėjo antrojo Lietuvos bėgimo taurės etapo nugalėtojas R. Kančys. - Rezultatas puikus pirmam plento startui šiais metais, o dar pavyko pagerinti ir trasos rekordą. Išvažiavau iš Mažeikių su šypsena“.

Moterų grupėje pirmoji 10 km įveikė ir taip pat trasos rekordą pagerino L. Kančytė. Remigijaus sesuo distanciją nubėgo per 36 min. 4,6 sek. Jai į nugarą kvėpavo olimpietė maratonininkė Remalda Kergytė-Dauskurdienė („Stadija“), kuri trasą įveikė per 36 min. 18,9 sek. Trečia finišo liniją kirto Viktorija Varnagirytė („Lukas“, 39 min. 3,1 sek.).

Kaip ir nugalėtoju tapęs brolis, L. Kančytė pirmą kartą bėgo Mažeikiuose ir džiaugėsi ne tik gražiu renginiu, bet ir asmeniniu bei trasos rekordais: „Nesitikėjau, kad pavyks pasiekti asmeninį 10 km rekordą. Po dviejų dienų Lietuvos čempionato Šiauliuose šios varžybos tikrai nebuvo lengvos. Galvojau, kad trečią dieną organizmui bus sunku, bet bėgau tikrai lengvai. Be to, atsipalaiduoti neleido ir Remalda“.

Prieš tai Šiauliuose L. Kančytė gerino asmeninius rekordus 1500 m ir 3000 m distancijose, o jos artimiausias rimtas startas laukia balandžio 7 dieną Berlyne, kur bėgikė išmėgins jėgas pusmaratonyje.

Brolis ir sesuo Kančiai tvirtino, kad jie ketina dalyvauti ir kituose Lietuvos bėgimo taurės etapuose, jei tik jie nesutaps su kitomis varžybomis.

3,3 km distanciją pirmas įveikė Tomas Bačiulis („Šiaulių sporto gimnazija“, 11.10,2), moterų grupėje pirma finišavo Ugnė Paurytė („R. Sargūno gimnazija“, 12.59,7).

Lietuvos bėgimo taurė šiais metais startavo Kėdainiuose, kur ilgiausioje 10 km distancijoje triumfavo Aurimas Skinulis ir Gitana Akmanavičiūtė.

Po dviejų etapo klubų įskaitoje į priekį išsiveržė „Lukas“ (2064 tšk.), antras - „Bėgimo klubas“ (2031), trečias - „Jonavos BK Maratonas“ (1791).

Trečiasis Lietuvos bėgimo taurės etapas - 30-asis bėgimas „Obeliskas A. Kulviečiui - Jonava“ - vyks kovo 11 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS