Medikai: M. Schumacherio būklė tebėra kritinė, jei ne šalmas – būtų žuvęs iškart | kl.lt

MEDIKAI: M. SCHUMACHERIO BŪKLĖ TEBĖRA KRITINĖ, JEI NE ŠALMAS – BŪTŲ ŽUVĘS IŠKART

  • 3

Karjerą baigęs vokietis lenktynininkas Michaelis Schumacheris (Michaelis Šumacheris) pirmadienį tebėra „kritinės būklės“ dėl sunkios galvos smegenų traumos, patirtos ankstesnę dieną per nelaimingą atsitikimą slidinėjant Prancūzijos Alpėse, pranešė gydytojai.

„Formulės 1“ žvaigždė, kuriam ateinantį penktadienį sukaks 45 metai, sekmadienį slidinėjo nepažymėtoje trasoje kartu su savo 14-mečiu sūnumi Micku (Miku) prabangiame Meribelio kurorte ir pagriuvęs rėžėsi galva į uolą.

Pietrytinio Grenoblio miesto ligoninės, kurioje gydomas legendinis lenktynininkas, turintis septynis „Formulės 1“ čempiono titulus, gydytojai pridūrė, kad kol kas per anksti prognozuoti paciento gydymo sėkmę.

„Jo būklė kritinė. Jis tebetaikoma intensyvioji terapija – jo būklė labai rimta“, – intensyviosios terapijos skyriaus vedėjas Jeanas Francois Payenas (Žanas Fransua Pajanas) sakė žurnalistams.

M.Schumacherį operavęs Stephanas Chabardes (Stefanas Šabardė) sakė, kad buvęs lenktynininkas sekmadienį buvo atvežtas į ligoninę apkvaitęs ir nesugebėjo atsakinėti į klausimus.

M.Schumacherio būklė „sparčiai blogėjo“, kol galiausiai jį ištiko koma, S.Chabardes sakė žurnalistams.

J.F.Payenas sakė, kad lenktynininkas buvo operuotas, o vėliau laikomas dirbtinai sukeltoje komoje, pridūręs, kad M.Schumacherio galvą iš dalies apsaugojo šalmas.

„Jeigu kas nors būtų patekęs į tokio pobūdžio nelaimingą atsitikimą be šalmo, jo su mumis nebebūtų“, – pažymėjo gydytojas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

dar

vienas irodymas,koks trapus zmogus yra....sitiek pergaliu nuskyne tokiame pavojingame sporte...ir kai baige karjera....net sapnuot nesapnavo,kad sitaip jam gali atsitikti.....belieka palinketi laimeti sia sunkia kova,kova del gyvenimo

kaimo jurgis

šumis -kietas vyras, tikiu, kad atsigaus. be jo pasaulio sportas būtų nevisavertis.

a

Kaip baisu. Gal atsigaus, gaila zmogaus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS