„Motor“ kelyje – lygos čempionas su daniško aukso prieskoniu | kl.lt

„MOTOR“ KELYJE – LYGOS ČEMPIONAS SU DANIŠKO AUKSO PRIESKONIU

  • 0

Po Egipte pasibaigusio pasaulio rankinio čempionato vėl sugrįžta EHF Čempionų lygos kovos. Jame pasirodymą ir toliau tęsia Gintaro Savukyno treniruojamas Zaporožės „Motor“ klubas su Aidenu Malašinsku.

Jau artimiausiame ture „Motor“ laukia išties pavojingas varžovas – ukrainiečių klubas išvykoje susitiks su Kylio THW klubu.

Įdomu tai, kad 2020 metų pabaigoje Kylio rankininkai jau džiaugėsi čempionų titulu. Gruodžio gale buvo sužaistas 2019–2020 metų sezono finalo ketvertas ir netikėtai jame triumfavo būtent Vokietijos klubas.

Pusfinalyje tuomet Kylio rankininkai palaužė Vesprėmo „Telekom“ klubą, o finale pranoko ir Barselonos „Barcelona“ rankininkus.

Nors šis Kylio klubo pasiekimas tarsi sufleruotų apie didelį komandos potencialą, tačiau jau šio sezono grupės varžybose vokiečiai kol kas neblizgėjo. Per 8 susitikimus THW laimėjo 3 kartus, sykį sužaidė lygiosiomis, patyrė 4 pralaimėjimus ir su 7 taškais yra vos 5 grupės vietoje.

Savo gretose būsimi „Motor“ varžovai turės ir du pasaulio čempionų titulus apgynusius Danijos rinktinės žaidėjus. Kylio vartus gina tiesiog fantastiškai čempionate atrodęs Niklas Landinas, o kairiajame krašte žaidžia Magnusas Landinas.

Vienu kertinių ekipos žaidėjų ir toliau išlieka Sanderis Sagosenas, kuris nors su Norvegijos rinktine iškrito ketvirtfinalyje, tačiau viso čempionato metu pelnė 54 įvarčius ir buvo antras pagal rezultatyvumą pirmenybių žaidėjas.

„Motor“ klubas nors ir turėjo keletą savo atstovų pasaulio čempionate, tačiau jie taip toli nenukeliavo ir prie klubo prisijungti galėjo gerokai anksčiau, tad ukrainiečiai jau spėjo sužaisti ir vienerias startavusios SEHA lygos rungtynes.

„Motor“ 31:30 pirmajame mače palaužė Novi Sado „Vojvodina“ rankininkus, o lietuvis A.Malašinskas šiame mače pasižymėjo 4 įvarčiais.

Po ilgos pertraukos sugrįžtančioje Čempionų lygoje „Motor“ turi tvirtas pozicijas. Klubas per 9 mačus laimėjo 6 kartus, patyrė 3 pralaimėjimus ir su 12 taškų yra trečioje grupės pozicijoje.

Kylio ir Zaporožės ekipos tarpusavyje žais du kartus. Pirmasis susitikimas ketvirtadienį 21:45 bus žaidžiamas Vokietijoje, o po savaitės vyks atsakomasis mačas Zaporožėje.

Ketvirtadienio rungtynių tiesioginę transliaciją galima stebėti portale lrt.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS