Namų sienos lietuvėms rankininkėms nepadėjo | kl.lt

NAMŲ SIENOS LIETUVĖMS RANKININKĖMS NEPADĖJO

  • 0

„Rezultatas švieslentėje nevisiškai atspindi jėgų santykį aikštėje“, – po rungtynių su Šveicarijos ekipa sakė Lietuvos moterų rankinio rinktinės treneris Karolis Kaladinskas.

Tačiau faktai – negailestingi: lietuvės pralaimėjo šveicarėms 30:36 ir tebėra 2022 m. Europos čempionato atrankos etapo 1-os grupės autsaiderės.

Klaipėdoje, „Švyturio“ arenoje, Lietuvos rankininkės per pirmą kėlinį pataikė 79 proc. metimų, tačiau antrą kėlinį – vos 52 proc., o šveicarių metimai po pertraukos buvo gerokai efektyvesni – net 90 proc. Be to, mūsiškės prasčiau nei varžovės metė 7 m baudinius – atitinkamai 5/2 ir 7/7.

„Pirmas kėlinys buvo labai geras, veikė mūsų pasirinkta taktika: varžoves išmušė iš vėžių tai, kas mes itin aktyviai stabdėme pagrindines jų metikes. Tačiau tai buvo rizika ir antrą kėlinį mums pradėjo trūkti resursų – turime tik keturias atsitraukusias žaidėjas. Bandėme jas kiek įmanoma daugiau rotuoti, bet tai atsiliepė mūsų atakoms – pritrūko jėgų žaidžiant vienai prieš vieną“, – kalbėjo Lietuvos rinktinės strategas K.Kaladinskas.

Privalome pagerinti gynybą. 36 praleisti įvarčiai – labai daug, tokiais atvejais sunku tikėtis pergalės.

Nesėkmė sukomplikavo lietuvių galimybes iškovoti kelialapį į Europos čempionato finalo turnyrą.

Kai Europos rankinio federacija (EHF) iš varžybų pašalino Rusijos rinktinę, šansų padaugėjo, nes iš pirmos grupės toliau žengs 1–2 vietas užėmusios komandos. Lyderės lenkės jau užtikrintai įveikė Lietuvos (36:22) ir Šveicarijos (31:22) atstoves, tad tikėtina, kad dėl antro kelialapio konkuruos K.Kaladinsko ir dano Martino Albertseno vadovaujamos ekipos.

Rytoj lietuvės ir šveicarės susitiks dar kartą, mačas vyks Giumlingene, arenoje „Mobiliar“.

„Privalome pagerinti gynybą. 36 praleisti įvarčiai – tikrai labai daug, tokiais atvejais sunku tikėtis pergalės“, – teigė K.Kaladinskas.

Statistika

Lietuva–Šveicarija 30:36 (19:18). Klaipėda, „Švyturio“ arena, 150 žiūrovų.

Lietuva: R.Repečkaitė 8 įvarčiai, S.Kolosovė 7, A.Kniubaitė 5, D.Ilčiukaitė 4, E.Aglinskaitė 3, S.Klovaitė 2, J.Žilinskaitė-Danilova 1.

Šveicarija: X.Hodel 12 įvarčių, M.Emmenegger 6, A.Riner ir C.Heinzer po 4, K.Kuendig, T.Schmid ir C.Kaeher po 3, M.Altherr 1.

Komandų rodikliai. Metimai – 48:47, metimų efektyvumas – 63 ir 77 proc. Atakų efektyvumas – 54 ir 75 proc. Baudiniai (7 m) – 5/2 ir 7/7. Techninės klaidos – 5:1.

Turnyro lentelė

1. Lenkija  2  0  0  +23

2. Rusija  2  0  0  +18

3. Šveicarija  1  0  2  -7

4. Lietuva  0  0  3  -34

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS