Naujajame Kelmės sporto centre tinklininkai kausis dėl LTF Didžiosios taurės | kl.lt

NAUJAJAME KELMĖS SPORTO CENTRE TINKLININKAI KAUSIS DĖL LTF DIDŽIOSIOS TAURĖS

  • 0

Sekmadienį naujajame Kelmės sporto centre vyks Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) Didžiosios taurės turnyro finalai.

Dėl pirmojo šio sezono trofėjaus kausis Klaipėdos "Amber Queen" ir Šiaulių "Elgos-Master Idea-SC Dubysos" komandos.

Dėl trečiosios vietos kovos Kelmės "Etovis" bei Marijampolės "Sūduva". Didysis finalas vyks 17.30 val., mažasis - 15 val.

Šiais metais komandos varžysis dėl naujos taurės, kuri nuo šių metų taps pereinamąja.

TOP SPORT Lietuvos tinklinio čempionate pirmaujantys "Amber Queen" tinklininkai laikomi šių varžybų favoritais, bet vieno geriausių Lietuvos tinklininkų Arvydo Mišeikio vedami šiauliečiai neabejotinai jiems mes iššūkį lemiamose rungtynėse.

"Šiaulių komanda - jauna ir ambicinga. Į finalus patekti jiems smarkiai padėjo Arvydas Mišeikis, kurio pasirodymas finale bus labai svarbus. Tikimės gero mačo, bet į finalą vykstame pasiimti taurę", - sakė vienas Klaipėdos klubo lyderių Artūras Vincėlovičius.

"Komanda dirba maksimaliai, visi sveiki ir laukiame finalo. Mūsų didžiausia stiprybė - A. Mišeikis. Džiaugiamės, kad jis gali padėti mūsų komandai. Tai - didelis pavyzdys jaunimui. "Amber Queen" yra stipri komanda, turinti daug gerų žaidėjų. Išskirčiau jų lyderius - Robertą Juchnevičių ir Artūras Vasiljevą", - mintimis dalinosi Šiaulių klubo strategas Modestas Strockis.

Ltf.lt nusprendė apklausti visus LTD Didžiosios taurės komandų trenerius ir sužinoti jų prognozes apie finalo baigtį.

Vasilijus Burakinskis ("Vilniaus kolegija-Flamingo Volley"): Manau, kad laimės "Amber Queen". Tai geriau subalansuota komanda, turinti labiau patyrusius žaidėjus. Bet Šiauliai vieną mačą gali gerai sužaisti. Jie taip pat turi žaidėją, kuris gali nulemti mačo baigtį. Visgi statyčiau už Klaipėdą, tik nedaug".

Saulius Matikonis (Kauno "Rio-Startas"): "Manau, kad laimės Klaipėdos komanda, nes ji turi daugiau "Fire power".

Romas Sujeta (Marijampolės "Sūduva"): "Favoritai - klaipėdiečiai. Jų yra lygi sudėtis, turi daugiau lygiaverčių žaidėjų. Šiauliečiai turi išreikštą lyderį ir viskas priklauso nuo to, kaip kiti žaidėjai jam padeda. Jeigu Šiauliai sudarys geras sąlygas A. Mišeikiui, tuomet kova bus sunki".

Arnoldas Barauskis (Kelmės "Etovis"): "Finalas bus tikrai įdomus, nes viską lems vienerios rungtynės ir neutralioje salėje. Šiauliečiai yra jauni, bet tikriausiai daugiausiai besitreniruojantys. Taip pat turi tikrą lyderį A. Mišeikį. Klaipėdoje yra daugiau patyrusių žaidėjų. Favorite laikyčiau Klaipėdos komandą, bet Šiaulių jaunimas gali iššauti".

Praėjusių metų taurės laimėtoja "Sūduva" šįkart mėgins pasidabinti bronzos medaliais, bet ambicinga Kelmės ekipa norės pademonstruoti gerą žaidimą ištikimiems savo sirgaliams naujojoje arenoje.

"Mes jau nesame favoritai, bet esame nusiteikę čempioniškai. Mūsų nugalėtojų dvasia dar yra gyva ir stengsimės ją parodyti. Esame nusiteikę kovingai, o kaip seksis, pamatysime po rungtynių", - teigė R. Sujeta.

"Mums ši salė taip pat yra nauja, todėl dėl to pranašumo nejaučiame. Lietuvos čempionate prieš "Sūduvą" laimėjome 3-2, o tai parodo, kad laukia sunki kova. Bet stengiuosi žaidėjus nuteikti kovai. Pernai Kelmės komanda nepateko į taurės finalus, o šiemet yra šansas užimti trečiąją vietą. Tokiame formate, kai viską lemia vienintelės rungtynės, daug kas priklauso nuo žaidėjų psichologinio pasiruošimo. Linkiu žiūrovams aktyviai palaikyti savo komandą. Bus graži tinklinio šventė", - pasakojo A. Barauskis.

Savaitgalį taip pat tęsis kovos TOP SPORT Lietuvos moterų tinklinio čempionate.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS