Naujas aukštumas šturmuos užsienio ringe | kl.lt

NAUJAS AUKŠTUMAS ŠTURMUOS UŽSIENIO RINGE

Kaunietis Mantas Rimdeika šeštadienį išvyksta į Europos kikbokso čempionatą. Šiemet pasaulio taurę Vengrijoje laimėjęs kovotojas tikisi ir Slovakijoje pretenduoti į aukščiausius apdovanojimus.

Pasiūlė geras sąlygas

25 metų sportininkas prieš kelionę į Slovakiją pasirašė sutartį su viena stipriausių Lenkijos kikbokso organizacijų "DSF kickboxing challenge".

Pasak šios organizacijos direktoriaus Roberto Zlotkowskio, lietuvis yra perspektyvus sunkiasvoris kovotojas, kuriuo DSF atstovai domėjosi jau seniai. DSF vadovo žodžiais, sutartis su M.Rimdeika yra tik pirmasis žingsnis mezgant ilgalaikį bendradarbiavimą su "Otso Gym" klubo atletais.

Pagal sutartį kaunietis per metus turės dalyvauti keturiose lenkų organizuojamose kovose, tačiau jų gali būti ir daugiau. Pirmasis egzaminas laukia gruodžio mėnesį. M.Rimdeika neslėpė, jog lenkai pasiūlė geras finansines sąlygas.

"Manau, kad mano karjeroje tai žingsnis į priekį. Iki šiol lenkų ringas man buvo sėkmingas, laimėjau visas kovas. Tikiuosi, kad serija tęsis", – kalbėjo kovotojas.

Trukdė peršalimas

Dabar kaunietis susitelkė į spalio 24 d. Slovakijoje startuosiančias Europos pirmenybes. Jo teigimu, Senojo žemyno čempionatas prilygsta neprastam maratonui. Jis truks visą savaitę. Žinoma, tik tiems sportininkams, kurie nukeliaus iki pat finalo.

"Jei ne prieš kelionę užklupęs peršalimas, sakyčiau, kad forma labai gera. Dabar teks įdėti daugiau pastangų, parodyti charakterį. Bet kuriuo atveju tikslai – patys aukščiausi", – pabrėžė M.Rimdeika.

Vėliau lauks pasirodymai profesionalų ringe Čekijoje bei kitose šalyse.

Jo ir trenerio Sauliaus Šeškevičiaus auklėtiniui atsivėrusios perspektyvos užsienyje nudžiugino "Otso Gym" klubo vadovą Tadą Rimkevičių.

"Smagu, kad sportininko ir klubo darbas davė vaisių. Lenkų įvertinimas svarbus, tačiau susidomėjimą Mantu rodo ir anglai, ir čekai, ir latviai. Tai įpareigoja dirbti dar daugiau", – teigė T.Rimkevičius.

Dėmesys – ne tik profesionalams

Pasak trenerio, "Otso Gym" klube sportuoja apie šimtas narių, kurie propaguoja kikboksą, muai tai, mišrius kovos menus.

"Mūsų tikslas nėra tik aukščiausio lygio kovotojų ugdymas. Stengiamės padėti žmonėms, kurie nori sveikai ir aktyviai praleisti keletą valandų per dieną, sustiprėti, išmokti apsiginti", – pasakojo T.Rimkevičius.

Pats buvęs žinomas sunkaus svorio kovotojas, dėl savo galingo stoto pramintas Lokiu, teigė, kad klubo atletų pergalės būtų neįmanomos be rėmėjų pagalbos. Atletams talkina kardiologijos klinika "Elite Medicale", kurios vadovas prof. Donatas Vasiliauskas, padeda sudaryti pasirengimo kreives, sekti organizmo apkrovas ir t.t. Lietuvos sporto universitetas (LSU) klubą gelbsti, kai reikia treniruočių bazių, taip pat padeda ir moksliniu požiūriu. LSU darbuotojai į kovotojų treniruočių procesą padeda pažvelgti moksliškai. Savo ruožtu "Otso Gym" universitetui padės rengti diplomuotus kovos menų specialistus, dalysis žiniomis bei praktiniais patarimais, kvies atlikti praktiką klube. Bendrovė "Ginalas" klubo sportininkams ir treneriams padeda įsigyti aprangą ir ekipuotę.

"Kai yra tiek pagalbininkų, tai ir rezultatai auga ne tik Lietuvoje, bet ir tarptautinėse arenose", – sakė T.Rimkevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Shelmis

Geriau reikejo kurnors palekt, Olandija, Anglija, Amerika?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS