Neįtikėtiname Baltijos regbio „Top“ lygos finale – „Vairo-Kalvio“ triumfas | kl.lt

NEĮTIKĖTINAME BALTIJOS REGBIO „TOP“ LYGOS FINALE – „VAIRO-KALVIO“ TRIUMFAS

  • 0

Vienas dramatiškiausių finalų Lietuvos regbio istorijoje baigėsi fantastiška Šiaulių „Vairo-Kalvio-Jupojos“ pergale. Lemiamose, trečiosiose, Baltijos regbio „Top“ lygos finalo rungtynėse šeštadienį sausakimšame Šiaulių regbio stadione „Vairas-Kalvis-Jupoja“ po dramatiškos kovos 14:10 (8:3) nugalėjo Šiaulių „Baltrex-Šiaulių“ ekipą ir laimėjo seriją iki dviejų pergalių 2-1.

Lietingu oru vykusiame finale komandos sugebėjo demonstruoti pakankamai aukšto lygio žaidimą ir grūmėsi dėl kiekvieno aikštės centimetro. Kiek aktyviau rungtynes pradėjo „Vairo“ regbininkai, kurių viena iš atakų baigėsi rezultatyviai. 17-ąją min. žaidžiantysis komandos treneris Gediminas Marcišauskas išvedė savo ekipą į priekį 5:0. 28-ąją min. Donatas Vilimavičius tiksliai smūgiavo į nuo žemės atšokusį kamuolį („drop-goal“) ir padidino savo ekipos pranašumą iki 8:0. Kėlinio pabaigoje rezultatą baudos smūgiu sušvelnino Vytaras Bloškys.

Antrajame kėlinyje „Baltrex-Šiauliai“ surengė keletą itin pavojingų atakų, tačiau „Vairas-Kalvis-Jupojos“ gynyba atsilaikė prieš varžovų šturmą, o D. Vilimavičius dviem baudos smūgiais padidino savo komandos persvarą iki 11 taškų. Tai didžiausias skirtumas per šias trejas finalo rungtynes! Paskutinėmis minutėmis „Baltrex-Šiauliams“ surengė sėkmingą ataką ir priartėjo iki 4 taškų. Jau pasibaigus rungtynių laikui, „Baltrex-Šiauliai“ rengė dar vieną pavojingą išpuolį ir buvo visai netoli įskaitinio ploto, tačiau tuomet kamuolys buvo prarastas ir „Vairas-Kalvis-Jupoja“ regbininkai apgynė „Top“ lygos čempionų titulą.

„Vairas-Kalvis-Jupoja“ stipriausia Lietuvos regbio komanda tapo net 32-ą kartą.

Po šių rungtynių apie karjeros pabaigą paskelbė daugiau nei 25 metus „Vairui“ atstovavęs Mindaugas Misevičius. Jis net 18 metų atstovavo ir Lietuvos rinktinėms.

„Pietinia derbis“ yra bene svarbiausias derbis Lietuvos sporte. Jau keliolika metų šie du Šiaulių klubai tarpusavyje kaunasi dėl stipriausios šalies komandos vardo. Praėjusiais metais „Top“ lygos finale buvo žaidžiamos vienerios rungtynes ir jose po taip pat dramatiško mūšio ir pratęsimo 25:22 laimėjo „Vairas-Kalvis-Jupoja“.

GALERIJA

  • Neįtikėtiname Baltijos regbio „Top“ lygos finale – „Vairo-Kalvio“ triumfas
  • Neįtikėtiname Baltijos regbio „Top“ lygos finale – „Vairo-Kalvio“ triumfas
  • Neįtikėtiname Baltijos regbio „Top“ lygos finale – „Vairo-Kalvio“ triumfas
  • Neįtikėtiname Baltijos regbio „Top“ lygos finale – „Vairo-Kalvio“ triumfas
E. Černiausko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS