Olimpinė diena 2021: sporto entuziastai sulauks unikalios galimybės | kl.lt

OLIMPINĖ DIENA 2021: SPORTO ENTUZIASTAI SULAUKS UNIKALIOS GALIMYBĖS

  • 0

Olimpinę dvasią Lietuvoje bus galima pajusti kur kas anksčiau nei įvyks Tokijo žaidynių atidarymo ceremonija – lygiai po mėnesio Vilnius taps rekordiškai ilgos ir unikalios Olimpinės dienos sostine.

Tradiciniu jau tapusį renginį visai šeimai organizuojantys Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) ir Lietuvos olimpinis fondas (LOF) šiemet sportuoti kvies net šešias dienas. Birželio 21-25 d. Vilniuje ir jo apylinkėse esančiose sporto bazėse visi norintys galės išbandyti įvairias sporto šakas, o šventę vainikuos finalinis renginys su Vido Bareikio koncertu birželio 26-ąją prie Baltojo tilto.

„Stengiamės prisitaikyti prie esamos situacijos, todėl keičiasi ir mūsų tradiciniai renginiai. Šiemet visiems norintiems bus suteikta unikali galimybė – ne tik išbandyti įvairias olimpines sporto šakas, bet tai padaryti tose vietose, kur kasdien treniruojasi mūsų LTeam sportininkai“, – apie laukiančią šventę pasakojo LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Visa renginio programa ir detali informacija apie sportines veiklas, lokacijos ir prizus bus paskelbta greitu metu. Ją rasti bus galima oficialioje renginio svetainėje www.olimpinediena.lt.

„Daug įtakos pasiruošimui turi besikeičianti situacija šalyje. Nuolat sekame Vyriausybės sprendimus, kad šventės metu žmonės saugiai galėtų mėgautis sportinėmis veiklomis“, – pabrėžė olimpinė čempionė D. Gudzinevičiūtė.

Šiemet Olimpinė diena Lietuvoje bus minima jau 32-ąjį kartą. Iki šiol šventė vyko įvairiuose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Alytuje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Klaipėdoje. Praėjusiais metais su pakeistu formatu sporto šventė aprėpė ne tik šalies teritorijoje, bet ir po visą pasaulį išsibarsčiusius lietuvius – buvo surengtas virtualus lietuviškos olimpinės mylios bėgimas, kuriame dalyvavo daugiau nei 3000 tautiečių iš 31 valstybės visuose pasaulio žemynuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS