Olimpinė diena sugrįžta į Panevėžį – 2023-ųjų šventė vyks Senvagės parke | kl.lt

OLIMPINĖ DIENA SUGRĮŽTA Į PANEVĖŽĮ – 2023-ŲJŲ ŠVENTĖ VYKS SENVAGĖS PARKE

  • 0

Olimpinės dienos estafetė perduota – kasmetinė sporto ir pramogų šventė 2023 metais vyks Panevėžyje. Po intensyvaus, veiklų ir renginių gausaus savaitgalio Kauno Santakos parke, renginys keliasi į Senvagę – birželio 3 dieną Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK), Lietuvos olimpinis fondas (LOF) ir Panevėžio miesto savivaldybė čia organizuoja „Olimpinę dieną 2023“.

„Džiaugiamės aktyviu kauniečių ir miesto svečių įsitraukimu į birželio 18-ąją Santakos parke vykusią „Olimpinės dienos 2022“ programą ir jau su nekantrumu laukiame kitų metų. Į Panevėžį sugrįžtame po penkerių metų pertraukos ir stengsimės, kad 2023 metais šventė būtų dar smagesnė ir įspūdingesnė“, – sako LOF direktorius Mantas Marcinkevičius.

Nuo 1989-ųjų minima Olimpinė diena pastaruosius septynerius metus keliauja po Lietuvą kasmet aplankydama vis kitus didžiuosius miestus. Šiemet ir 2015-aisiais ji vyko Kaune, praėjusiais metais – Vilniuje, prieš tai – Klaipėdoje, buvo organizuota ir Šiauliuose, Alytuje, 2018 metais surengta Panevėžyje.

Olimpinės dienos misija – supažindinti visuomenę su pačiomis įvairiausiomis sporto šakomis, suteikti galimybę jas išbandyti, užmegzti ryšį su federacijomis, klubais, treneriais ar sportininkais. „Judėk. Sužinok. Atrask. Kartu“ – tai pasaulinis Olimpinės dienos šūkis, raginantis būti smalsiam ir išdrįsti susipažinti su sporto teikiamu džiaugsmu.

„Šventės tikslas – paskatinti žmonių fizinį aktyvumą, supažindinti juos su pačiomis įvairiausiomis sporto šakomis, olimpinėmis vertybėmis. Olimpinė diena – puiki proga aktyviai praleisti dieną su šeima, draugais, bičiuliais, pamatyti, kiek džiaugsmo gali suteikti judėjimas, sveikas gyvenimo būdas. Renginyje kasmet dalyvauja ir būrys olimpiečių, kur kiekvienas turi proga juos pakalbinti, drauge pasivaržyti, išmokti kažko naujo“, – pasakoja M. Marcinkevičius.

Pasak jo, tai šventė visam miestui, į kurią įsitraukti kviečiami visi, nepriklausomai nuo amžiaus, fizinio pasirengimo, mėgstamų veiklų.

Į Panevėžį sugrįžtančia „Olimpine diena 2023“ džiaugiasi ir Panevėžio miesto meras Rytis Račkauskas.

„Džiugu, kad Panevėžyje nuolat vyksta kokybiški sporto renginiai, skirti miesto bendruomenei bei svečiams, sporto profesionalams, mėgėjams. Neabejoju, kad surėmę pečius su renginio organizatoriais sukursime tikrą šventę visiems, atsižvelgdami į kiekvienos visuomenės grupės poreikius. 2018-aisiais Olimpinės dienos deglas jau liepsnojo Panevėžyje, tad kitąmet turėsime dar daugiau erdvės pademonstruoti, kaip miestas patobulėjo ir pakelti renginio kokybės lygmenį dar aukščiau“, – tikino meras.

O nuo 2018-ųjų miestas išties pakėlė kartelę – tą patvirtina ir Panevėžio miesto savivaldybės Sporto skyriaus vedėjas Justinas Jasiukaitis.

„Panevėžys labai susitvarkė – mieste įrengti puikūs dviračių, pėsčiųjų takai, kai kurios trasos sujungia iki keliolikos kilometrų. Mieste sutvarkytas Kultūros ir poilsio parkas, Senvagė, parkas prie marių – įrengtos aikštelės, treniruokliai. Panevėžyje turime sporto šakas, kurios garsina visą Lietuvą – dviračių sportas, plaukimas, atgimė ir krepšinis, futbolas. Todėl artimiausiu metu planuojame futbolo maniežo statybas, 50 metrų ilgio baseiną su dešimt takų, jis atitiks olimpinį standartą“, – pasakoja J. Jasiukaitis.

Jo teigimu, Olimpinės dienos šventės panevėžiečiai labai laukia – esą geri atsiliepimai iki šiol netyla po 2018-ųjų renginio. „Žmonės iki šiol džiaugiasi tuomet vykusiu renginiu. Tokių sporto švenčių labai reikia“, – tikina Sporto skyriaus vedėjas.

„Olimpinė diena 2023“ Panevėžyje vyks birželio 3 dieną, šeštadienį. Renginys bus organizuojamas atsinaujinusioje Senvagėje, pačioje miesto širdyje.

GALERIJA

  • Olimpinė diena sugrįžta į Panevėžį – 2023-ųjų šventė vyks Senvagės parke
  • Olimpinė diena sugrįžta į Panevėžį – 2023-ųjų šventė vyks Senvagės parke
LTOK nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS