Olimpinį sidabrą parvežusi L. Asadauskaitė: dukteriai daviau žodį, kurį turėjau ištesėti | kl.lt

OLIMPINĮ SIDABRĄ PARVEŽUSI L. ASADAUSKAITĖ: DUKTERIAI DAVIAU ŽODĮ, KURĮ TURĖJAU IŠTESĖTI

  • 1

Nors iš Tokijo olimpiados penkiakovininkė Laura Asadauskaitė grįžo prieš kiek daugiau nei mėnesį, varžybų nuotaikomis vienintelį medalį šiais metais parvežusi atletė gyvena iki šiol. Moteris juokiasi, kad dabar darbas kitoks, ir kasdienius interviu TV laidoms, portalams bei žurnalams vadina duokle žmonėms, kurie ją palaikė bei skatino siekti maksimalių rezultatų.

Nors Tokijo olimpinėse žaidynėse iškovotas sidabro medalis, pasak Lauros, priklauso visai Lietuvai, penkiakovininkė prisipažįsta, kad iš tiesų jis buvo pažadėtas vienuolikmetei dukrai Adrijanai.

„Nežinojau, kaip man susiklostys šios varžybos, bet prieš išvykstant Adrijana paprašė: „Mama, parvežk man medalį“, ir aš pažadėjau tai padaryti, aš daviau žodį, kurį turėjau ištesėti“, – LNK laidoje „Bus visko“ prisipažins Laura.

Laidoje „Bus visko“ Laura pasakos, kad jei ne jos ir vyro, taip pat olimpiečio Andrejaus Zadneprovskio tėvai, vargu ar penkiakovininkams būtų pavykę suderinti tėvystę bei sportinės karjeros laimėjimus. Mergaitė kiekvieną kartą išvykstant palydi ir pasitinka tėvus su ašaromis. Širdies skausmą girdint prašymus pasilikti arba pasiimti kartu Laura vadina medalių kaina.

„Kiekvieną kartą atvykus į varžybas savo tašėje randu jos paliktą staigmeną, tai jau tapo tradicija. Adrijana mūsų daiktuose paslepia kokį nors savo žaisliuką. Manau, tokiu būdu ji palieka dalelę savęs“, – jautriomis akimirkomis dalinsis Laura.

Laura Asadauskaitė. / Laidos kūrėjų nuotr.

Trisdešimt septynerių penkiakovininkė Tokijo olimpiadoje buvo vyriausia savo sporto šakos atstovė ir nors laidoje prisipažins, kad jaunimas lipa ant kulnų, silpnesnė kol kas dar nesijaučia ir karjeros stabdyti neketina. Po ne itin sėkmingo starto fechtuojantis ir finalo gaunant dešimt baudos sekundžių bėgime Laura gali pasidžiaugti pagerintu savo olimpiniu rekordu šaudymo rungtyje.

Lauros vyras ir treneris Andrejus Zadneprovskis atskleis, kad lemiamą veiksnį olimpiadoje turi ne fizinis pasiruošimas, o psichologinis: „Tai yra įgimta, turi arba ne. Kitus sportininkus vežioja po visokius specialistus, jie ten medituoja, meldžiasi prieš varžybas ir t. t., bet galiausiai vis tiek nesugeba suvaldyti patiriamo streso. Laura psichologiškai labai stipri ir tai jai atneša pergales.”

Kaip Laura ir Andrejus susipažino, kokios baimės ir kodėl buvo apėmę sužinojus, kad moteris pastojo, ir kodėl penkiakovininkė atsisakė siūlymų pasukti į politiką, jau šiandien 20 val. laidoje „Bus visko“ per LNK.

GALERIJA

  • Olimpinį sidabrą parvežusi L. Asadauskaitė: dukteriai daviau žodį, kurį turėjau ištesėti
  • Olimpinį sidabrą parvežusi L. Asadauskaitė: dukteriai daviau žodį, kurį turėjau ištesėti
  • Olimpinį sidabrą parvežusi L. Asadauskaitė: dukteriai daviau žodį, kurį turėjau ištesėti
  • Olimpinį sidabrą parvežusi L. Asadauskaitė: dukteriai daviau žodį, kurį turėjau ištesėti
Laidos kūrėjų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Manau

Tu tu ta zodi duodi kiekvienais metais, tik siais stebuklingai pasiseke.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS