P. Žimantas įspūdingu smūgiu įveikė pasaulio vicečempioną (pamatykite) | kl.lt

P. ŽIMANTAS ĮSPŪDINGU SMŪGIU ĮVEIKĖ PASAULIO VICEČEMPIONĄ (PAMATYKITE)

  • 1

Varšuvoje šeštadienį įvykusio tarptautinio kiokušin karatė turnyro „Kokoro cup“ svarbiausioje kovoje Paulius Žimantas nugalėjo pasaulio vicečempioną Maciejų Mazurą.

Kovos Lenkijos sostinėje vyko nestandartiniu formatu - sportininkai kovojo po 5 minutes, o nugalėtojai paaiškėdavo tik tuomet, kai kuriam nors atletui pаvykdavo pasiųsti varžovą į nokdauną arba nokautą.

Taip lygiosiomis po gražių kovų baigėsi trys Lenkijos ir Prancūzijos sportininkų susirėmimai: Monikos Zielinskos su Camille Haddouche, Jakubo Teczos su Jeanu Pauliu Jacquot ir Mareko Odzeniako su Thierry Nebleza.

Per Lenkijos sportininkų tarpusavio kovas anksčiau laiko baigėsi tik Danielio Sterniko ir Maciejaus Zinowkos dvikova, kai pirmasis smūgiu koja pelnė įvertinimą „ippon“ (nokautas).

20-mečio P. Žimanto ir 29 metų M. Mazuro kova taip pat vyko labai atkakliai, lenkas keletą kartų žemais smūgiais į kojas išmušė lietuvį iš pusiausvyros, bet nokdauno verto smūgio taip ir neatliko. P. Žimantas atsakinėjo sau įprastais galingais smūgiais rankomis, bet didelės žalos varžovui taip pat nepadarė.

Lemtingas kovos epizodas nutiko, kai jau atrodė, kad kova baigsis lygiosiomis. Likus vos 19 sek. iki kovos pabaigos, P. Žimantas smūgiu keliu pasiuntė M. Mazurą į nokdauną ir tai nulėmė pergalę.

P. Žimantas tik 2019 metais pradėjo dalyvauti suaugusiųjų kovose ir jau spėjo du kartus tapti Europos vicečempionu. Tuo metu M. Mazuras yra vienas labiausiai tituluotų kovotojų - tris kartus Europos čempionas (2017 ir 2018 m. - svorio kategorijoje iki 95 kg., o 2019 m. - virš 95 kg.) ir tik kas ketverius metus rengiamo pasaulio čempionato be svorio kategorijų vicečempionas (2019 m.). Pernai Vilniuje vykusio Europos čempionato finale M. Mazuras įveikė būtent P. Žimantą, tad šios dienos pergalė tapo ir lietuvio revanšu.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Skaitytojas

Sveikinimai, šaunuolis! :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS