A. Palšytė: po dvejų metų sunkumų tai yra atsakas kritikams | kl.lt

A. PALŠYTĖ: PO DVEJŲ METŲ SUNKUMŲ TAI YRA ATSAKAS KRITIKAMS

  • 2

„Tikiuosi, nenuvyliau“, - su bronza ant kaklo žurnalistus sutiko Airinė Palšytė. Glazge (Škotija) vykusį Europos uždarų patalpų čempionatą šuolininkė į aukštį gali palikti aukštai iškelta galva.

Po dvejų metų pertraukos lietuvė vėl užlipo ant pjedestalo. Peršokusi 1 m 97 cm, ji užėmė trečiąją vietą, nusileidusi rusei Marijai Lasickienei (2 m 1 cm) ir ukrainietei Julijai Levčenko (1 m 99 cm). Škotijoje mūsiškė gynė prieš dvejus metus iškovotą Europos uždarų patalpų čempionės titulą.

„Nesinorėjo iškeisti aukso į bronzą, bet po visų sunkumų, traumų, dvejų metų duobės, kada daug kas buvo nusivylę, galbūt nurašę, nebetikėjo manimi, tai yra įrodymas, kad dar turiu sportinio pykčio, charakterio. Galiu pakovoti net kai ne viskas yra idealiai gerai“, - šypsojosi A. Palšytė.

Varžybas ji pradėjo nuo 1 m 79 cm aukščio, kurį įveikė pirmu bandymu. Be klaidų lietuvė atakavo ir 1 m 83 cm, 1 m 87 cm, 1 m 91 cm, 1 m 94 cm bei 1 m 97 cm, o kartelė triskart nukrito bandant peršokti 1 m 99 cm.

„Pradėjome nuo to aukščio, nuo kurio dažniausiai pradedame treniruotėse, kad neužsisėdėčiau. Turiu šiokių tokių problemyčių su nugara ir kuo daugiau sėdžiu, tuo yra sunkiau. Pagalvojome, kodėl neprasišokinėjus, ir jei viskas seksis gerai, pavyks peršokti iš pirmų bandymų visus aukščius, turėčiau neišnaudoti labai daug jėgų“, - aiškino A. Palšytė.

Jai, kaip ir kitoms šuolių į aukštį finalininkėms, kortas maišė glausta varžybų programa. Finale dalyvavo ne aštuonios, kaip kad buvo numatyta reglamente, bet 12 šuolininkių, o norint įtilpti į televizijos transliacijos laiką, teisėjams reikėjo skubinti dalyves.

Šuolių į aukštį rungtis baigėsi paskutinė iš visų čempionato rungčių, o M. Lasickienė 2 m 5 cm aukštį bandė įveikti daliai žiūrovų jau palikus areną.

„Gal būčiau kitaip nusiteikusi 199 cm šuoliams, bet varžybų teisėjas prieš startą pasakė, kad esu griežtas, jūsų yra dvylika ir turėsite skubėti. Bandymui pasiruošti tas 30 sekundžių laikas, kuris buvo įvestas prieš metus, techninėms rungtims yra per trumpas. Man nusiteikti geram bandymui ir galvoje paruošti šuolį šiek tiek laiko pritrūko“, - nesėkmingų bandymų priežastį įvardijo 26-erių metų lietuvė.

Praėjusių metų vasarą Europos čempionate Berlyne A. Palšytė užėmė ketvirtąją vietą. Tąkart jau iškritusi iš varžybų mūsiškė rikiuotėje žengė trečia ir laukė bulgarės Mirelos Demirevos lemiamų šuolių. Pastaroji Lietuvos lengvaatletę iš prizininkių trejeto išmetė po trečiojo bandymo peršokti 2 m.

Dabar A. Palšytės medalio likimą galėjo nuspręsti Katerina Tabašnik. Ukrainietė, lietuvei baigus pasirodymą, turėjo vieną bandymą įveikti 1 m 99 cm, tačiau jis buvo nesėkmingas. A. Palšytė prisipažino - apie lemiamą varžovės šuolį negalvojo ir jo nežiūrėjo.

„Man nėra labai įdomu, ką daro kitos, svarbiausia, kad aš padaryčiau tą, ką esu tą dieną nusimačiusi. Mano knygelėje šiandien buvo uždaryti visi aukščiai iki 2 m 3 cm ir gaila, kad nepavyko išpildyti to, ką buvau užsibrėžusi. Pagerinti asmeninį rekordą tokio rango varžybose pavyksta tikrai ne kiekvieną dieną ir turiu būti patenkinta tuo, ką aš pasiekiau, ir manau, kad nenuvyliau“, - sakė geriausia 2017 metų Lietuvos sportininkė.

Net ir iškovojusi bronzą, A. Palšytė džiaugsmo emocijų nerodė. Šypseną ji išspaudė tik paraginta trenerės Tatjanos Krasauskienės.

„Kai viskas pasibaigė, kurį laiką sėdėjau ne visai patenkinta savo vieta ir savo pasirodymu. Galiausiai nuėjau prie trenerės ir ji pasakė „nusišypsok, gi viskas gerai“. Tada supratau, kad tikrai neblogai. Tas žingsnis į vasarą yra tikrai padarytas, yra labai daug taisytinų dalykų, kuriuos ištaisius bus tik pirmyn, o ne atgal“, - tikino A. Palšytė.

Europos lengvosios atletikos čempionate Lietuvai atstovavo devyni sportininkai. Be A. Palšytės, puikiai pasirodė ir 400 m bėgikė Agnė Šerkšnienė, užėmusi ketvirtąją vietą bei pagerinusi šalies rekordą.

Medalių lentelėje Lietuva su vienu bronzos apdovanojimu pasidalijo 23-25 vietas (su Čekija ir Vengrija). Pirmoji pozicija atiteko Lenkijos komandai (5 aukso, 2 sidabro), antroji - Didžiosios Britanijos atstovams (4 aukso, 6 sidabro, 2 bronzos), o trečioji - Ispanijos lengvaatlečiams (3 aukso, 2 sidabro, 1 bronzos).

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kaimietis

Kauniečiui Man atrodo, kad pats, ponuli, nieko doro gyvenime nesat nuveikęs. Esat piktas ant viso pasaulio, todėl ir nepatenkintas puikiu rezultatu. Pats garantuoju, kad ten vien tik išėjęs prikrautumet kelnes ir baigtusi šustrumas :) O Airinė šaunuolė!

Kaunietis

Per Marytes plauka bronza-ir ko cia dziaugtis?O kiek reklamos ir liaupsiu buvo...Lasitskiene jai kaip pesciom iki menulio...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS