Paneigė visas prognozes: rankinio Čempionų lygoje triumfavo vokiečiai | kl.lt

PANEIGĖ VISAS PROGNOZES: RANKINIO ČEMPIONŲ LYGOJE TRIUMFAVO VOKIEČIAI

  • 0

EHF Čempionų lygoje triumfavo Kylio THW rankininkai, kurie finale po permainingos kovos 33:28 (19:16) nugalėjo favorite laikytą Barselonos „Barcelona“ klubą.

Mačas prasidėjo lygia kova ir nei vienai iš komandų pirmosiomis minutėmis apčiuopiamo pranašumo susikurti nepavyko. Vis tik Kylio komanda pirmojo kėlinio viduryje surengė mini spurtą ir prabėgus 18 minučių pirmavo 4 įvarčiais – 13:9. Ir toliau abiem komandoms sekėsi geriau pulti nei ginti savuosius vartus, tad po 30 minučių rezultatyvaus rankinio priekyje vis dar buvo Vokietijos klubas – 19:16.

Po pertraukos „Barcelona“ gana greitai priartėjo iki 2 įvarčių (19:21), tačiau užsikabinti už šio momento neįstengė ir Kylio klubas gana greit padidino atotrūkį – 25:20. Vėliau katalonų komanda keliskart dar buvo priartėjusi iki 3 įvarčių atstumo, tačiau tai neišmušė iš vėžių Kylio ekipos, kuri persvarą išlaikė ir šventė pergalę – 33:28.

„Barcelona“, kuri siekė 10 EHF Čempionų lygos titulo, nebuvo pralaimėjusi jokių oficialių rungtynių daugiau nei metus laiko, tad šis kluptelėjimas finale buvo išties netikėtas.

Kylio rankininkams tai yra ketvirtas titulas, o iš viso finale ši komanda yra žaidusi 8 kartus. Sėkmė Vokietijos klubą prieš tai lydėjo 2007, 2010, 2012 metais.

Rezultatyviausias nugalėtojų gretose buvo Nicklas Ekbergas, pelnęs 8 įvarčius, Sanderis Sagosenas pridėjo 7, Steffenas Weinholdas ir Rune’as Dahmke’as įmetė po 5, Hendrik Pekeleras – 4.

Barselonos komandai Aleixas Abello įmetė net 10 įvarčių, Dika Memas, Aitoras Bengoechea pridėjo po 4, Ludovicas Fabregas ir Luka Sindričius – po 3.

Trečiąją vietą iškovojo Paryžiaus PSG rankininkai, kurie mažajame finale 31:26 pranoko Vesprėmo „Telekom“.

Šiuo metu jau vyksta ir 2020–2021 metų sezono kovos, o grupių etape sėkmingai žygiuoja Zaporožės „Motor“ su Aidenu Malašinsku. Ukrainos klubas su 6 pergalėmis ir 3 pralaimėjimais savo grupėje užima 3 vietą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS