Paraatletų siekis – kitąmet sugrįžti į Paryžių | kl.lt

PARAATLETŲ SIEKIS – KITĄMET SUGRĮŽTI Į PARYŽIŲ

„Pasaulio čempionate sieksime ir aukštų vietų, ir bilietų į Paryžiaus paralimpines žaidynes“, – sakė Lietuvos paralimpinio komiteto prezidentas Mindaugas Bilius, išlydėdamas į Prancūzijos sostinę lengvaatlečių rinktinę.

Rinktinėje – debiutantai

Šiandien Paryžiuje startuosiančiame žmonių su negalia pasaulio lengvosios atletikos čempionate Lietuvai atstovaus devyniolika sportininkų.

Rinktinėje – Ramunė Adomaitienė, Raimondas Dabužinskas, Oksana Dobrovolskaja, Donatas Dundzys, Osvaldas Kucavičius, Bella Morkus, Arturas Plodunovas, Deividas Podobajevas, Ramūnas Rojus, Kęstutis Skučas, Andrius Skuja, Danas Sodaitis, Jonas Spudis, Simonas Strelkauskis, Eugenijus Vaičaitis, Eivydė Vainauskaitė, Ramūnas Verbavičius, Karolis Virkutis, Genadijus Zametaškinas.

Dešimčiai mūsų šalies paraatletų tai bus debiutas planetos pirmenybėse, pirmąkart jėgas išmėgins triračių („Race Running“) sporto atstovai.

Paryžiuje varžysis iš viso beveik 1,5 tūkst. lengvaatlečių iš daugiau nei 100 šalių. Jie dėl 171 medalių komplektų kovos 20 tūkst. žiūrovų talpinančiame „Charlety“ stadione.

„Džiugu, kad mūsų komanda – net dvigubai gausesnė nei 2019 m. pasaulio čempionate. Augame, o prie to prisideda ir besikeičiantis valstybės požiūris į žmonių su negalia sportą, paralimpinio komiteto ir federacijų darbas, labai svarbi mūsų partnerių, rėmėjų pagalba“, – pabrėžė M. Bilius.

Lūkesčiai – dideli

Šiandien numatytas R. Rojaus (ieties metimas) ir G. Zametaškino (kuokelės metimas) startai, rytoj – R. Verbavičiaus ir D. Dundzio (rutulio stūmimas), A. Plodunovo ir D. Podobajevo (vežimėliai, 100 m) ir K. Skučo (vežimėliai, 1 500 m) pasirodymai.

Planetos čempionate debiutuosianti disko metikė Oksana Dobrovolskaja kuklinosi kalbėdama apie savo lūkesčius, nors regėjimo negalią turinčios sportininkės diskas šiemet Lietuvoje skriejo už 38 m ribos. Tai elitinis rezultatas, leidžiantis tikėtis prizinės vietos.

„Padarysiu viską, kiek leis mano galimybės. Nesitikiu stebuklo, stosiu į kovą su svarbiausiu priešininku – savimi, savo baimėmis ir kitomis emocijomis, kad nugalėčiau ir pasiekčiau savęs vertą rezultatą“, – sakė Teresės Nekrošaitės treniruojama O. Dobrovolskaja.

Sprinteriui D. Sodaičiui šis pasaulio čempionatas bus antras. Prieš ketverius metus Dubajuje lietuvis pateko į 100 m bėgimo pusfinalį ir užfiksavo asmeninį rekordą – 11,08 sek. Trenerio Marto Skrabulio auklėtinis šiemet jau buvo priartėjęs prie šio rezultato.

„Pasaulio čempionatas – sunkiausios varžybos, jose – didžiausia konkurencija. Tačiau tai ir privilegija būti tarp elito atletų, atstovauti savo šaliai. Man šis sezonas – geras, varžybų rezultatai nuteikia labai optimistiškai. Sieksiu gerinti asmeninį rekordą ir užimti kuo aukštesnę vietą“, – sakė Europos vicečempionas D. Sodaitis.

Tikslas – pirmas ketvertas

Kelialapius į 2024-ųjų paralimpines žaidynes iškovos atletai, savo rungtyse užimsiantys 1–4 vietas.

„Manau, būtų sėkmė, jeigu šįkart Lietuvai pavyktų iškovoti du kelialapius į Paryžių. Atrankos sistema tapo griežtesnė, konkurencija dar niekada nebuvo tokia didelė“, – svarstė M. Bilius.

2020 m. paralimpiadoje bronzos medalius iškovojo plaukikas Edgaras Matakas, dziudo kovotojas Osvaldas Bareikis ir vyrų aklųjų riedulio (golbolo) rinktinė.
Iki šiol sėkmingiausios – 1996 m. žaidynės: 3 aukso, 2 sidabro ir 6 bronzos medaliai.


 

GALERIJA

  • Mindaugas Bilius
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS