Pasaulio regbio čempionate – trijų brolių žeminimai ir įspūdinga „All Blacks“ pergalė | kl.lt

PASAULIO REGBIO ČEMPIONATE – TRIJŲ BROLIŲ ŽEMINIMAI IR ĮSPŪDINGA „ALL BLACKS“ PERGALĖ

Japonijoje vykstančiame pasaulio vyrų regbio čempionate trečiadienį savo jėgą pademonstravo nugalėtojos titulą ginanti Naujosios Zelandijos rinktinė. Ji B grupės rungtynėse 63:0 (28:0) sutriuškino Kanados komandą.

Du pasaulio čempionatus iš eilės laimėję „All Blacks“ regbininkai pasiekė didžiausią pergalę šių metų pirmenybėse. Iš viso jie atliko net devynis žeminimus. Du kartus kamuolį varžovų įskaitiniame plote prispaudė Bradas Weberis, po vieną – broliai Jordie, Scottas ir Beaudenas Barrettas, Sonny Billas Williamsas, Rieko Ioane, Shannonas Frizellas ir Bradas Weberis. Dar 5 taškus zelandai pelnė už baudos žeminimą.

Richie'is Mo'unga realizavo visus aštuonis realizacijos smūgius. Daugiau be klaidų pasaulio čempionatuose yra spardęs tik Leonas MacDonaldas 2003 metais (12 iš 12).

Prieš rungtynes Naujosios Zelandijos ekipa tradiciškai atliko maorių karo šokį Haką.

Pasaulio čempionatuose Naujoji Zelandija jau yra iškovojusi 16 pergalių iš eilės. Paskutinį sykį ji pralaimėjo 2007 metų pirmenybių ketvirtfinalyje. Beje, „All Blacks“ sudėtyje yra du žaidėjai – S. V. Williamsasir Samas Whitelockas – kurie dalyvavo visose šiose 16 laimėtų rungtynių.

C grupėje trečiadienį Prancūzijos rinktinė 33:9 (12:6) nugalėjo JAV ekipą. Tai buvo antroji iš eilės prancūzų pergalė ir antrasis amerikiečių pralaimėjimas.

Prancūzai iškart išsiveržė į priekį po Yoanno Hugeto ir Alivereti Raka‘os žeminimų, bet amerikiečiai išnaudojo varžovų pražangas ir po Gary Goldo baudos smūgių neleido Prancūzai smarkiai nutolti.

64-ąją min. JAV rinktinė sumažino atsilikimą iki 3 taškų (9:12), bet tuomet prancūzai susiėmė ir po rezultatyvių Gaelio Fickou ir Baptiste‘o Serino žeminimų vėl nutolo. Penktąjį žeminimą prancūzams pridėjo Jefferonas Poirot, o spyriais koja skirtumą didino geriausiu rungtynių žaidėju pripažintas Camille Lopezas.

Ketvirtadienį pasaulio čempionate vyks dar dvejos rungtynės. Gruzija išmėgins jėgas su Fidžiu, o Airija kausis su Rusija.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kostas

Šiaip tai už baudos žeminima skiriami 7 taškai ir realizacijos smūgis nespiriamas. O Naujazelandiečiai tikrai rodo stebūklus -reikėtų pažiūrėt su kokiu atkaklumu jie siekia pergalės. Juk prieš juos žaidžia tokie pat bebaimiaikitų šalių regbio meistrai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS