Pasaulio vasaros biatlono čempionate – sugrįžęs V. Strolia bei gausi lietuvių delegacija | kl.lt

PASAULIO VASAROS BIATLONO ČEMPIONATE – SUGRĮŽĘS V. STROLIA BEI GAUSI LIETUVIŲ DELEGACIJA

2023-2024 metų biatlono sezonas prasideda Slovakijoje. Šioje šalyje esančioje Osrblėje ketvirtadienį startuos pasaulio vasaros biatlono čempionatas, kuriame Lietuvai atstovaus 12 sportininkų. Po ketverių metų pertraukos svarbiausiame vasaros starte dalyvaus ir rinktinės lyderis Vytautas Strolia.

„Dėl finansavimo sistemos pasaulio vasaros biatlono čempionatas pasidarė gana svarbus ir jau vien dėl to tapo būtina dalyvauti. Tai pagrindinis argumentas, dėl kurio reikia startuoti. Čempionate dalyvausime labiau iš eigos, bet nėra taip, kad visiškai į jį nežiūrėtumėme. Sunku pasakyti, kokie lūkesčiai, kaip dabar atrodau. Tai labiau pasiruošimo pasitikrinimas, o tada toliau žiūrėsime, ar reikia kokių pokyčių, ar ne“, – paaiškino V.Strolia.

Lietuvos garbę taip pat gins Tomas Kaukėnas, Karolis Dombrovskis, Maksimas Fominas, Jokūbas Mačkinė, Stepanas Terentjevas, Darius Dinda, Nikita Čigak, Natalija Kočergina, Judita Traubaitė, Lidija Žurauskaitė bei Sara Urumova. Biatlonininkai varžysis supersprinto, sprinto bei „Gala“ bendro starto rungtyse, o jaunimas – ir persekiojime.

Praėjusiais metais Rūpoldinge (Vokietijoje) vykęs pasaulio vasaros biatlono čempionatas Lietuvai tapo istoriniu. Jaunimo supersprinto rungtyje planetos čempionu tapo M.Fominas. Šiemet jis pirmą kartą varžysis tokio rango varžybose tarp suaugusiųjų vasarą.

„Pergalę iš tikrųjų prisimenu, bet vis rečiau, nes praėjo pakankamai laiko. Prisiminus visada gaunu papildomos motyvacijos, kad sportuoju ne veltui ir viskas yra įmanoma. Sunku pasakyti, ko tikiuosi šiame čempionate, norėtųsi dešimtuko. Vasarą esu pakankamai stiprus, esu užtikrintas, bet ir varžovai nesėdi vietoje. Važiuodamas riedslidėmis jaučiuosi patogiai, kadangi esu neaukštas ir tai man paranku“, – sakė M.Fominas.

Tarptautinė biatlono sąjunga (IBU) vasaros biatlonui kasmet skiria vis didesnį dėmesį. „Gala“ bendro starto rungtyje sėkmingiausiai pasirodę biatlonininkai išsidalins prizinį fondą, prilygstantį pasaulio taurės etapo varžyboms. IBU čempionato vykdymui skiria papildomas investicijas bei netgi kalba apie galimybę ateityje šias vasaros pirmenybes įtraukti į planetos taurės įskaitą.

Pastaraisiais metais sėkmingiausiai iš Lietuvos atstovų suaugusiųjų varžybose vasarą startuoja K.Dombrovskis: čempionate Rūpoldinge jis užėmė 14 vietą sprinte bei 13-ąją „Gala“ bendro starto rungtyje.

 

 

GALERIJA

  • Pasaulio vasaros biatlono čempionate – sugrįžęs V. Strolia bei gausi lietuvių delegacija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS