Pasiekę pusiaukelę Dakaro ralio dalyviai svajojo apie pirtį | kl.lt

PASIEKĘ PUSIAUKELĘ DAKARO RALIO DALYVIAI SVAJOJO APIE PIRTĮ

Saudo Arabijoje vykstantis Dakaro ralis prieš poilsio dieną Lietuvos ekipažams nemalonių staigmenų nepateikė, kai kurie mūsiškiai netgi pagerino pozicijas.

Sustabdė lenktynes

Vakar 6 etapą sudarė 618 km, iš jų 402 km – specialūs greičio ruožai.

Motociklininkams ir keturratininkams nuvažiavus per 100 km, organizatoriai sustabdė lenktynes.

Priežastis – dėl stipraus lietaus suprastėjusi trasos būklė, o prie to dar prisidėjo ir bagiai, visureigiai bei sunkvežimiai.

„Jie tiesiog sudarkė trasą, atsirado daug gilių provėžų, duobių. Tad važiavau labai atsargiai, neskubėdamas. Keli motociklininkai skaudžiai griuvo, vienam iš jų lenktynės tikrai baigėsi, o mano pagrindinis konkurentas buvo paklydęs“, – papasakojo Arūnas Gelažninkas.

Sutrumpintą 6 etapą lietuvis užbaigė 36-as.

Pataikė tritaškį

„Krepšinio kalba – šiandien pataikėme tritaškį“, – džiūgavo Vaidotas Žala, kartu su šturmanu portugalu Paulo Fiuza finišavę vienuolikti. „Teltonika Racing“ komandos ekipažas neabejojo, kad pakils į bendros įskaitos dešimtą vietą.

Įsivažiuoja: Dakaro ralyje debiutavę (iš kairės) T.Gužauskas, V.Paškevičius ir S.Volkovas vis labiau pasitiki savo jėgomis. / „ConnectPay Racing“ nuotr.

Smagiai lėkėme, bet buvo daug pavojų – porą kartų visureigis stovėjo it žvakė, todėl pristabdėme.

„Smagiai lėkėme, bet buvo daug pavojų – netiksli kelio knyga, porą kartų visureigis stovėjo it žvakė, todėl vėliau pristabdėme. Navigacija buvo sudėtinga, tačiau Paulo viską atliko gerai, nė karto nepaklydome. Prieš pat finišą keistą kilpą padarėme, nežinau, ar taip ir turėjo būti, gal porą minučių sugaišome. Be to, prie pat trasos buvo daug žmonių, teko tarp jų laviruoti. Pirmą kartą Saudo Arabijoje mačiau tiek žiūrovų. Džiugu, kad ralis jau įpusėjo“, – pasidalijo įspūdžiais V.Žala.

Antanas Juknevičius ir latvis Didzis Zarinis („Kreda“) vakar užėmė 41 vietą, Gintas Petrus ir Šarūnas Paliokas („Petrus Kombucha Team“) – 60.

Ekipažas: anot V.Žalos (dešinėje), šįkart kelio knyga buvo netiksli, tačiau šturmanas P.Fiuza (kairėje) dirbo be priekaištų. / „Teltonika Racing“ nuotr.

Aplenkė favoritą

Stabilumu vėl blykstelėjo Rokas Baciuška, vairuojantis bagį. Jis kartu su bendražygiu ispanu Orioliu Mena vakar tikslą pasiekė ketvirti.

„Geras rezultatas, nepaisant vieno prakirsto rato. Pabandėme paspausti, greičio ruožas buvo labai geras. Nemažai lenktyniavome su amerikiečiu Austinu Jonesu (vienu bagių klasės favoritų – red. past.), aplenkdavo tai jis mane, tai aš jį, bet galiausiai laimėjau. Laukia poilsio diena, svajoju apie gerą dušą ir pirtį. Kol kas jaučiuosi tikrai labai gerai – važiuojame pernelyg nerizikuodami, neviršydami savo galimybių ribos, tad komandos planą vykdome nuosekliai“, – teigė R.Baciuška.

Antrą, trečią, ketvirtą ir penktą etapus „South Racing“ komandos ekipažas užbaigė penktoje vietoje.

Neskuba ir mokosi

Sunkvežimių klasės debiutantė „ConnectPay Racing“ komanda, kurią sudaro Vaidotas Paškevičius, Slavomiras Volkovas ir Tomas Gužauskas, 6 etapą įveikė penkiolikta.

„Nesame susikoncentravę į konkrečią poziciją, kurią norime užimti. Važiuojame savo tempu ir mokomės. Tikrai nespausime, kad žūtbūt patektume į dešimtuką. Toliau važiuosime taip, kaip važiuojame dabar. Jaučiu, kad galbūt šiek tiek pagreitėjome kopose, atsiranda pasitikėjimas ir savimi, ir sunkvežimiu“, – kalbėjo V.Paškevičius.

Pirmauja: A.Gelažninkas įsitvirtinęs „Original by Motul“ arba „vienišių“ grupės lyderio pozicijoje. / „Orion Dakar Team“ nuotr.

Rikiuotė

Dakaro ralio įskaita po 5 etapų:

motociklai – 1. S.Sunderlandas (D.Britanija) 19 val. 01 min. 50 sek., 2. M.Walkneris (Austrija) 19 val. 04 min. 19 sek., 3. A.Van Beverenas (Prancūzija) 19 val. 07 min. 49 sek., 28. A.Gelažninkas (Lietuva) 20 val. 43 min. 43 sek.;

motociklai („Original by Motul“ arba „vienišių“ grupė) – 1. A.Gelažninkas (Lietuva) 20 val. 43 min. 43 sek., 2. M.Engelis (Čekija) 21 val. 00 min. 15 sek., 3. Ch.Moore'as (Pietų Afrikos Respublika) 21 val. 56 min. 01 sek.;

bagiai – 1. R.Luppi De Oliveira ir M.Justo (Brazilija) 21 val. 21 min. 33 sek., 2. A.Jonesas (JAV) ir G.Gugelminas (Brazilija) 21 val. 26 min. 00 sek., 3. G.Farres Guellas ir D.Ortega Gillas (Ispanija) 21 val. 45 min. 01 sek., 5. R.Baciuška (Lietuva) ir O.Mena (Ispanija) 22 val. 06 min. 33 sek., 19. T.Jančys ir I.Bražiūnas (Lietuva) 25 val. 56 min. 54 sek.;

visureigiai – 1. N.Al-Attiyah (Kataras) ir M.Baumelis (Andora) 17 val. 24 min. 23 sek., 2. S.Loebas (Prancūzija) ir F.Lurquinas (Belgija) 17 val. 59 min. 33 sek., 3. L.Alvarezas (Argentina) ir A.Monleonas (Ispanija) 18 val. 15 min. 38 sek., 11. V.Žala (Lietuva) ir P.Fiuza (Portugalija) 19 val. 35 min. 03 sek., 44. G.Petrus ir Š.Paliokas (Lietuva) 26 val. 43 min. 06 sek., 59. A.Juknevičius (Lietuva) ir D.Zarinis (Latvija) 43 val. 58 min. 28 sek.;

visureigiai („Classic“ grupė) – 1. J.Fusteris Pliego ir J.C.Ramiresas Moure (Ispanija), 2. S.Mogno ir F.Drulhonas (Prancūzija), 3. A.Euvrardas ir A.Euvrard (Prancūzija), 19. V.Valiukevičius ir P.Kavaliauskas (Lietuva);

sunkvežimiai – 1. D.Sotnikovas, R.Achmadejevas, I.Achmetzianovas (Rusija) 19 val. 09 min. 20 sek., 2. E.Nikolajevas, E.Jakovlevas, V.Rybakovas (Rusija) 19 val. 19 min. 13 sek., 3. A.Šibalovas, D.Nikitinas, I.Tatarinovas (Rusija) 19 val. 35 min. 47 sek., 12. V.Paškevičius, S.Volkovas, T.Gužauskas (Lietuva) 23 val. 05 min. 58 sek.

GALERIJA

  • Pirmauja: A.Gelažninkas įsitvirtinęs „Original by Motul“, arba vienišių grupės lyderio pozicijoje.
  • Įsivažiuoja: Dakaro ralyje debiutavę <span style=color:red;>(iš kairės)</span> T.Gužauskas, V.Paškevičius ir S.Volkovas vis labiau pasitiki savo jėgomis.
  • Ekipažas: anot V.Žalos <span style=color:red;>(dešinėje)</span>, šįkart kelio knyga buvo netiksli, tačiau šturmanas P.Fiuza <span style=color:red;>(kairėje)</span> dirbo be priekaištų.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

dėdė Ignas

Gerai, vyručiai. Sveikiname ir džiaugiamės, kad ir be Vanago kelią randate. Pailsėkite ir - sėkmės!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS