Paskelbta Lietuvos rankinio rinktinės sudėtis pasaulio čempionato atrankos rungtynėms | kl.lt

PASKELBTA LIETUVOS RANKINIO RINKTINĖS SUDĖTIS PASAULIO ČEMPIONATO ATRANKOS RUNGTYNĖMS

  • 0

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė pradeda kovą dėl kelialapio į 2025 m. pasaulio čempionatą.

Nuo antrojo atrankos etapo kovas pradėsiantys Lietuvos rankininkai kovo 14 d. svečiuose ir kovo 17 d. Alytuje susitiks su nacionaline Suomijos komanda.

Prieš dvikovą su suomiais, Lietuvos rinktinė susidūrė su netikėtomis problemomis. Lietuvos rinktinei pirmose dvejose pasaulio čempionato atrankos turnyro rungtynėse negalės vadovauti vyriausiasis treneris Gintaras Savukynas.

Kataro klubą treniruojantis G. Savukynas negali grįžti į Lietuvą dėl nesuderintų Europos rinktinių ir Azijos klubų varžybų tvarkaraščių. Lietuvio treniruojamas Dohos „Al Arabi“ klubas laimėjo teisę namuose organizuoti Persijos įlankos arabų šalių klubų čempionatą, šiuo metu vyksta ir Kataro čempionatas, todėl klubas dėl vykstančių oficialių rungtynių negali išleisti trenerio į rinktinę šiame atrankos etape.

Lietuvos rinktinei rungtynėse su suomiais vadovaus G. Savukyno asistentais dirbantys Egidijus Petkevičius ir Gintaras Paškevičius. Prie trenerių štabo taip pat prisijungs Lietuvos rinktinę 2006-2009 m. treniravęs Miglius Astrauskas.

Trenerių štabas paskelbė 18-os į rinktinę kviečiamų žaidėjų sąrašą. Jame – dešimt Lietuvos čempionate ir aštuoni užsienio klubuose rungtyniaujantys rankininkai.

Lietuvos rinktinės marškinėlius po metų pertraukos vėl užsivilks komandos kapitonas Gerdas Babarskas. Vienoje stipriausių Europoje – Prancūzijos lygoje rungtyniaujantis G. Babarskas dėl traumos praleido praėjusiais metais vykusias Europos čempionato atrankos turnyro paskutines dvejas rungtynes. Į rinktinę atvyksta ir labiausiai patyręs komandos žaidėjas – 37-erių metų Aidenas Malašinskas, kuris trejus pastaruosius metus yra renkamas geriausiu Lietuvos rankininku. Rinktinėje žais ir kiti lyderiai – Austrijos čempionato vienam lyderių atstovaujantis Karolis Antanavičius bei Vokietijos antrojoje lygoje rungtyniaujantys Benas Petreikis ir Mindaugas Dumčius.

Deja, rinktinė neišvengė netekčių. Dėl sunkių traumų rinktinei jau ne pirmus metus negali padėti Vokietijos čempionate kelio raiščių traumą patyręs Jonas Truchanovičius. Prieš mėnesį Achilo sausgyslės traumą patyrė Lenkijos čempionate puikiai debiutavęs Deividas Virbauskas. Traumos persekioja ir vieną Kauno „Granito-Kario“ lyderių Deividą Jovaišą.

Sudėtį paskelbė ir Suomijos rinktinė. Lietuvių varžovų gretose – septyni užsienio klubuose – Švedijoje, Islandijoje ir Vokietijoje žaidžiantys rankininkai. Garsiausias jų Benjaminas Helanderis. Suomijos rinktinės lyderis tris sezonus žaidė viename stipriausių Vokietijos „Rhein-Neckar Lowen“ klube, su kuriuo laimėjo Vokietijos taurę ir du sezonus rungtyniavo EHF Europos lygoje. Prieš šį sezoną B. Helanderis grįžo į Švedijos „Alingsas HK“ klubą.

Suomijos rinktinė atranką į pasaulio čempionatą pradėjo nuo pirmojo etapo. Jame suomiai nepasigailėjo Didžiosios Britanijos rinktinės bendru rezultatu 58:28. Svečiuose Suomijos rankininkai laimėjo 25:16, o namuose sutrypė britus net 33:12.

Lietuvos rinktinės sudėtis:

Vartininkai: Lukas Gurskis (Vilniaus „Amber“), Matas Pranckevičius ir Giedrius Morkūnas (abu Vilniaus „Šviesa“).

Kairieji kraštai: Ernestas Stvolas („Amber“) ir Mantas Urvikis („Šviesa“).

Kairieji pusiau kraštai: Gerdas Babarskas („Aix“, Prancūzija), Karolis Antanavičius („Alpla“, Austrija) ir Matas Aukštikalnis („Amber“).

Įžaidėjai: Aidenas Malašinskas („Buzau“, Rumunija), Benas Petreikis („N-Lubbecke“, Vokietija).

Linijos žaidėjai: Džiugas Jusys („HSG Hanau“, Vokietija), Benas Butkus („Hildesheim“, Vokietija) ir Andrius Montvilas (Kauno „Granitas-Karys“).

Dešinysis pusiau kraštas: Mindaugas Dumčius („Elbflorenz“, Vokietija).

Dešinieji kraštai: Marius Kairys („Granitas-Karys“) ir Karolis Grigas (Alytaus „Varsa-Stronglasas“).

Universalūs: Romas Aukštikalnis („Empor Rostock“, Vokietija) ir Tomas Drakšas (Klaipėdos „Dragūnas“).

GALERIJA

  • Paskelbta Lietuvos rankinio rinktinės sudėtis pasaulio čempionato atrankos rungtynėms
  • Paskelbta Lietuvos rankinio rinktinės sudėtis pasaulio čempionato atrankos rungtynėms
rankinis.lt nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS