Pavojus disko metimui – lietuvių mylima rungtis išbraukta iš prestižinių varžybų | kl.lt

PAVOJUS DISKO METIMUI – LIETUVIŲ MYLIMA RUNGTIS IŠBRAUKTA IŠ PRESTIŽINIŲ VARŽYBŲ

Tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF) trečiadienį paskelbė, kad 2020 metų Deimantinės lygos varžybose tarp pagrindinių rungčių nebebus lietuviams aktualaus disko metimo.

Atlikusi rungčių populiarumo tyrimą ir norėdama sutilpti į 90 min. televizijos transliacijas, IAAF iš pagrindinių Deimantinės lygos rungčių išbraukė disko metimo, 200 m sprinto ir 3000 m barjerinio bėgimo bei trišuolio rungtis.

200 m bėgimai ir 3000 m barjeriniai bėgimai vyks 10-yje etapų iš 15, o disko metimo ir trišuolio – vos dviejuose. Bet nei vienos iš šių rungčių nebus finaliniame 2020 metų etape.

„Mūsų tikslas yra sukurti greitesnę ir įdomesnę pasaulinę lygą, kuri bus mūsų sporto įvaizdis. Tai yra lyga, kurią transliuotojai nori rodyti, o žiūrovai – matyti. Bet suprantame sportininkus, kurių disciplinų nebebus 2020 metų Deimantinės lygos programoje, – sakė IAAF Deimantinės lygos vadovas Sebastianas Coe. – Norime padėkoti 10-iai Deimantinės lygos miestų, kurie rado būdų įtraukti 200 m bėgimo ir 3000 m barjerinio bėgimo rungtis į savo programas. Taip pat keturiuose etapuose bus galima išvysti disko metimo arba trišuolio rungtis. Šios rungtys bus Kontinentinėse vienos dienos varžybose, kuriose sportininkai galės iškovoti piniginius prizus. Stengsimės, kad šios rungtys būtų žinomos ir patrauklios“.

2017 metais Lietuvos disko metikas Andrius Gudžius tapo Deimantinės lygos čempionu. Deimantinėje lygoje yra dalyvavusi ir Lietuvos trišuolininkė Dovilė Dzindzaletaitė-Kilty.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS