Perspektyviausiems Lietuvos tenisininkams bus lengviau derinti sportą ir mokslus | kl.lt

PERSPEKTYVIAUSIEMS LIETUVOS TENISININKAMS BUS LENGVIAU DERINTI SPORTĄ IR MOKSLUS

  • 0

Lietuvos teniso sąjunga (LTS), kartu su dvejomis didžiausiomis šalies teniso akademijomis bei Vilniaus ir Šiaulių gimnazijomis, inicijuoja projektą „Mokykis bei siek teniso aukštumų“. Jis skirtas perspektyviausiems šalies jauniesiems tenisininkams ir leis jiems lengviau suderinti mokslus su profesionaliomis treniruotėmis ir dalyvavimu turnyruose.

Projektas kol kas bus vykdomas Vilniuje ir Šiauliuose, o LTS jį įgyvendins kartu su Vilniaus ir Šiaulių teniso akademijomis, SEB arena, o taip pat su Vilniaus Ozo gimnazija ir Šiaulių sporto gimnazija.

„Tenisas yra viena populiariausių sporto šakų Lietuvoje, tačiau reikiamo valstybės požiūrio ir finansavimo mes, deja, nesulaukiame. Sporto finansavimo kriterijai mūsų šalyje sudaryti taip, kad tenisininkai, profesionalūs ar siekiantys profesionalo karjeros, net ir besivaržydami pačiuose žymiausiuose turnyruose pasaulyje, negali pretenduoti į jokį valstybės finansavimą. Mes priversti ieškoti kitokių pagalbos  būdų mūsų perspektyviausiems tenisininkams. Nes be privačių rėmėjų, sportininkų tėvų ir atskirų šalies savivaldybių užsidegimo, požiūrio ir pagalbos, tenisą Lietuvoje, ko gero, iš viso galėtumėme pamiršti“, – sakė LTS prezidentas Ramūnas Grušas.

LTS, Vilniaus ir Šiaulių teniso akademijos bei SEB arena rūpinsis sportine projekto dalimis: teniso ir fizinio pasirengimo treniruočių procesu ir jo įgyvendinimu, sportininkams suteiks visą profesionalioms treniruotėms reikiamą įrangą. Su jaunaisiais sportininkams dirbs geriausi akademijų treneriai, be to, jiems į pagalbą bus pasitelkti Tarptautinės teniso federacijos (ITF) ekspertai bei treneriai. Treneriai lydės tenisininkus ir į svarbiausius turnyrus. Projektų dalyvių atstatymu po treniruočių ir varžybų rūpinsis šių įstaigų kineziterapeutai.

Mokymo įstaigos – Vilniaus Ozo ir Šiaulių sporto gimnazijos – bus atsakingos už kasdienio ir nuotolinio ugdymo pritaikymą programos dalyviams, taip pat dalinį jų išlaikymą (maitinimą ir apgyvendinimą). Projekte Šiauliuose dalyvausiantys tenisininkai gyvens Šiaulių sporto gimnazijos bendrabutyje, o Vilniuje – SEB arenoje esančiame viešbutyje „Urbihop“.

„Man labai smagu, kad mes sudėliojome tokį projektą, o prie jo prisijungė stipriausios mūsų teniso akademijos ir geriausios šalies sporto gimnazijos. Vilniuje projektas iš esmės finansuojamas privačių rėmėjų lėšomis, o Šiauliuose – miesto savivaldybės pagalba. Noriu labai padėkoti visiems, kurių dėka mums pavyko įgyvendinti šią iniciatyvą“, – teigė LTS vadovas.

Šis projektas yra skirtas sportininkams, besimokantiems septintoje ir vėlesnėse klasėse. Planuojama, kad jau nuo šių mokslo metų pradžios projekto „Mokykis bei siek teniso aukštumų“ dalyviais taps bent 6 tenisininkai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS