„Pikes Peak“ automobilių varžybose – naujas rekordas | kl.lt

„PIKES PEAK“ AUTOMOBILIŲ VARŽYBOSE – NAUJAS REKORDAS

„Volkswagen“ perrašė garsiųjų „Pikes Peak“ važiavimo į įkalnę lenktynių istoriją. Visiškai elektrinis „Volkswagen I.D. R“ automobilis trasą įveikė per rekordiškai trumpą laiką.

Ankstesnį rekordą prieš penkerius metus užfiksavo Sebastianas Loebas. Tuomet, vairuodamas specialiai šioms lenktynėms sukurtą „Peugeot“, jis trasą įveikė per 8 minutes ir 13 skundžių. Atrodė, kad toks pasiekimas viršūnėje išsilaikys dar ilgai, tačiau šiemet į „Pikes Peak“ trasą išvažiavęs „Volkswagen I.D. R“ rezultatą pagerino net 16 sekundžių.

Oficialus laikas, kurį užfiksavo vokiečių automobilis, vairuojamas Romaino Dumaso, yra 7 minutės ir 57,148 sekundės. Per tiek laiko jis įveikė 19,99 kilometrų ilgio trasą, kurioje yra 156 posūkiai ir visą laiką automobilis važiuoja į įkalnę.

Specialiai šioms lenktynėms sukurtas „Volkswagen I.D. R“ pasižymi tuo, kad yra labai lengvas ir sveria tik 1100 kilogramų. Taip pat šis automobilis generuoją didelę prispaudžiamąją jėgą, kuri labai reikalinga norint maksimaliai greitai įveikti visus trasos posūkius. Galiausiai, prie pergalės prisidėjo ir bendrą 500 kW galingumą pasiekiantys elektriniai varikliai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS