Pirmoji pasaulyje badmintono raketė K. Momota sužeistas per avariją Malaizijoje | kl.lt

PIRMOJI PASAULYJE BADMINTONO RAKETĖ K. MOMOTA SUŽEISTAS PER AVARIJĄ MALAIZIJOJE

Pajėgiausių pasaulio badmintoninkų reitinguose pirmaujantis japonas Kento Momota (Kentas Momota) buvo sužeistas, o jį vežusio mikroautobuso vairuotojas žuvo per avariją netoli Kvala Lumpūro, praėjus tik kelioms valandoms po sportininko pergalės Malaizijos „Masters“ turnyre.

Policija nurodė, kad mikroautobusas, anksti ryte vežęs 25 metų japoną į sostinės oro uostą, susidūrė su greitkeliu lėtai važiavusiu vilkiku. Vairuotojas mirė įvykio vietoje, o K. Momotai lūžo nosis ir buvo supjaustytas veidas. Taip pat buvo lengvai sužeistas trenerio padėjėjas, masažuotojas ir vienas badmintono pareigūnas.

Šis incidentas gali sutrikdyti K. Momotos pasiruošimus šių metų Tokijo olimpiadai.

Nelaimė įvyko po pajėgiausio pasaulio badmintono žaidėjo puikios 2020 metų sezono pradžios – sekmadienį K. Momota Kvala Lumpūre iškovojo pergalę prieš danų žaidėją Viktorą Axelseną (Viktorą Akselseną).

„Tai išties tragiška, ypač kai tai susiję su tokia badmintono ikona kaip Momota“, – žurnalistams sakė Malaizijos sporto ministras Syedas Saddiqas (Sajedas Sadikas), aplankęs sužeistuosius ligoninėje į pietus nuo sostinės.

Jis pridūrė, kad nukentėjusieji „sveiksta, visų keturių būklė stabili“.

Policija nurodė, kad kiti sužeistieji patyrė veido, kojų, rankų ir galvos traumų.

Avarija įvyko apie 4 val. 40 min. vietos (sekmadienį 22 val. 40 min. Lietuvos) laiku. Į įvykio vietą buvo išsiųsta 10 ugniagesių, naujienų agentūrai AFP sakė ugniagesių gelbėtojų tarnybos aukšto rango pareigūnas Norazamas Khamisas (Norazamas Chamisas).

Sužeistieji „sugebėjo patys išeiti iš mikroautobuso“, pridūrė jis.

Nuotraukose matyti į sunkvežimį įsirėžęs mikroautobusas susiplojusia priekine dalimi, bet jo galinė dalis atrodė nepažeista.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS