Po finišo ant grindų kritęs A. Šidlauskas – pasaulio čempionato pusfinalyje | kl.lt

PO FINIŠO ANT GRINDŲ KRITĘS A. ŠIDLAUSKAS – PASAULIO ČEMPIONATO PUSFINALYJE

  • 0

Lietuvos plaukikai pradeda pasirodymą „World Aquatics“ pasaulio čempionate Dohoje (Kataras). Pirmąją plaukimo varžybų dieną asmeninėse rungtyse startuoja Danas Rapšys ir Andrius Šidlauskas, taip pat pasirodys ir Lietuvos moterų ir vyrų komandinės estafetės.

Pirmasis iš lietuvių į Dohos baseiną šoko Danas Rapšys (Šiaulių plaukimo centras „Delfinas“).

400 m laisvu stiliumi savajame atrankos plaukime jis finišavo devintas, kai distanciją įveikė per 3 min. 48,72 sek. ir į finalą nepateko. Bendroje 56-ių dalyvių įskaitoje lietuvis užėmė 20-ą vietą.

„Prieš startą jaučiausi visai neblogai, bet įšokus po pirmų 200 m jau supratau, kad labai sunku. Jaučiau, kad bus negerai. Neįsivaizduoju, sunku pasakyti, kodėl. Ne mano plaukimas buvo“, – iškart po finišo kalbėjo D. Rapšys.

Atrankoje greičiausiai šįryt plaukė australas Elijah Winningtonas, užfiksavęs 3 min. 44,37 sek. rezultatą.

Primename, kad lietuvis jau yra įvykdęs šios rungties olimpinį normatyvą. D. Rapšys čempionate dar plauks 200 m laisvu stiliumi, o taip pat ir komandinėje estafetėje 4 x 200 m laisvu stiliumi.

Andrius Šidlauskas (Šiaulių plaukimo centras „Delfinas“) pasirodymą čempionate pradėjo 100 m plaukimo krūtine rungtimi. Savo kvalifikaciniame plaukime lietuvis finišavo ketvirtas (59,84 sek.).

Bendroje įskaitoje A. Šidlauskas buvo 11-as tarp 74-ių sportininkų ir sėkmingai pateko į šios rungties pusfinalį.

Kaip praneša portalas LRT.lt, kalbėdamas su žurnalistais po plaukimo A. Šidlauskas džiaugėsi pirmu startu ir iškovota vieta pusfinalyje, bet po kelių minučių teko prigulti. Plaukikui apsvaigo galva, teko organizatorių prašyti ledo, bet medikų pagalbos neprireikė. Po kelių minučių sportininkas atsigavo.

Ryte pats greičiausias buvo amerikietis Nicas Finkas (59,19 sek.).

Moterų estafetėje 4 x 100 m laisvu stiliumi Lietuvos komandai atstovavo Rūta Meilutytė ir trys šio čempionato debiutantės – Sylvia Statkevičius, Patricija Geriksonaitė ir Smiltė Plytnykaitė.

Jos antrajame kvalifikaciniame plaukime finišavo septintos (3 min. 44,99 sek.) ir į finalą nepateko.

Bendroje įskaitoje lietuvės užėmė 11-ą vietą tarp 14-os komandų. Geriausią laiką atrankoje parodė australės (3 min. 38,33 min.).

Analogiškoje vyrų estafetėje dalyvavo Tomas Navikonis, Daniil Pancerevas ir suaugusiųjų čempionato debiutantai Tomas Lukminas ir Rokas Jazdauskas.

Jie pirmame atrankos plaukime užėmė šeštą vietą (3 min. 17,41 sek.), o tarp visų 19-os komandų buvo 13-i ir į finalą nepateko.

Su geriausiu rezultatu į finalą kvalifikavosi JAV rinktinės atstovai (3 min. 12,32 min.).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS