Po kovos su pasaulio čempionato prizininkėmis M. Paulikienė ir A. Raupelytė grupėje liko antros | kl.lt

PO KOVOS SU PASAULIO ČEMPIONATO PRIZININKĖMIS M. PAULIKIENĖ IR A. RAUPELYTĖ GRUPĖJE LIKO ANTROS

  • 0

Vienoje (Austrija) vykstančiame Europos paplūdimio tinklinio čempionate per mažą žingsnelį nuo antros iš eilės pergalės liko lietuvės Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė.

Lietuvės D grupės finale po dramatiškos kovos 1-2 (21:16, 17:21, 13:15) nusileido praėjusių metų pasaulio čempionato bronzos medalių laimėtojoms vokietėms Svenjai Muller ir Cinjai Tillmann.

Energingai susitikimą pradėjusios lietuvės antroje pirmo seto pusėje nutolo nuo varžovių ir taip išsiveržė į priekį. Antrojo seto pabaigoje jau iniciatyvą turėjo vokietės, todėl bendras rezultatas tapo lygus ir lietuvėms antrą kartą per kelias valandas teko išgyventi trijų setų dramą.

Trečiasis setas klostės atkakliai. Lietuvės pirmavo 10:8, bet vėliau vokietės pelnė tris taškus iš eilės. Seto pabaigoje M. Paulikienės kamuolys dusyk nusileido visiškai greta aikštės. Abu kartus Lietuvos paplūdimio tinklininkė prašė teisėjo peržiūrėti kamuolio nusileidimo vietą, bet sprendimai nebuvo pakeisti.

Vokietijos sportininkės užėmė grupėje pirmąją vietą ir iškovojo tiesioginį bilietą į aštuntfinalį. M. Paulikienė ir A. Raupelytė atkrintamąsias varžybas pradės nuo pirmojo rato.

Primename, kad grupės pusfinalyje mūsiškės 2-1 (21:19, 15:21, 17:15) nugalėjo ispanes Lilianą Fernandez ir Paulą Sorią.

Vyrų varžybos prasidės ketvirtadienį. Lietuviai Audrius Knašas ir Patrikas Stankevičius 13 val. F grupės pusfinalyje susitiks su olandais Leonu Luiniu ir Yoricku de Grootu.

Europos paplūdimio tinklinio čempionate dalyvauja po 32 vyrų ir moterų komandas. Į atkrintamąsias varžybas pateks po tris stipriausias grupių komandas. Grupių nugalėtojai iškart pateks į antrąjį atkrintamųjų varžybų ratą.

Europos paplūdimio tinklinio čempionato prizų fondą sudaro 200 tūkst. eurų.

 

GALERIJA

  • Po kovos su pasaulio čempionato prizininkėmis M. Paulikienė ir A. Raupelytė grupėje liko antros
„Volleyball World“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS